Last news in Fakti

9 Април, 2015 15:02 2 189 2

Съдия и следовател отиват на съд

  • следовател-
  • отиват-
  • съд-
  • съдия

Срещу тях днес е внесен обвинителен акт

Съдия от Раднево и бивш следовател от Варна отива на съд, съобщиха от Софийска градска прокуратура.

Днес е внесе обвинителен акт срещу Евелин Драганов – съдия от Районен съд - гр. Раднево. Той е предаден на съд за закана с убийство на служител от Районен съд – гр. Раднево при изпълнение на службата – съдебния деловодител Йовка Митева.

Отношението на съдия Евелин Драганов към повечето служители в Районен съд - гр. Раднево било особено строго, понякога грубо и безцеремонно. На 5 септември 2013 г. Митева изпълнявала задълженията си в сградата на Районния съд в гр. Раднево. В проведен разговор по телефона Драганов наред с отправените обиди, я заплашил и с убийство. Заканата е възбудила основателен страх у Митева за осъществяването й.

По искане на главния прокурор, на 17 декември 2014г. Висшият съдебен съвет е отстранил от длъжност съдия в Районен съд – Раднево - Евелин Драганов до приключване на наказателното производство срещу него.

За престъплението се предвижда наказание лишаване от свобода до шест години.

Спрямо Евелин Драганов е взета мярка за неотклонение „Подписка“. Срещу него има и висящо дисциплинарно производство във ВСС.

Обвинителен акт е внесен и срещу Илияна Асенова – Трендафилова – бивш следовател от Окръжен следствен отдел (ОСлО) при Окръжна прокуратура - гр. Варна, съобщиха от прокуратурата.

Илияна Асенова – Трендафилова е предадена на съд за това, че на 22 октомври 2012г., в сградата на ОСлО при Окръжна прокуратура - гр. Варна, в качеството си на длъжностно лице – следовател, е причинила на колегата си - следовател Станимира Димитрова в ОСлО при Окръжна прокуратура – гр. Варна, при изпълнение на службата им - лека телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето, неопасно за живота.

За престъплението се предвижда наказание лишаване от свобода от една до пет години.

С решение от 25 април 2013г. на Висшия съдебен съвет на Илияна Асенова – Трендафилова е наложено наказание дисциплинарно освобождаване от заеманата длъжност - следовател в Окръжен следствен отдел при Окръжна прокуратура гр. Варна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тттт

    0 0 Отговор
    Срещу него има и висящо дисциплинарно производство във ВСС. - Чета и не вярвам !!!!!! След подаван сигнал затова до главния прокурор и етичната комисия че прокурор Пашалиева от специализираната прокуратура след покупка на имот го е декларирала така че да намали неговата данъчна оценка и използвала удостоверение за наследници при дарение в което не е вписана починалата и сестра . Отговора беше НЕ СА СЪБРАНИ ДАННИ и преписката беше прекратена. ИИИИИИИИИИИИИ затова че не са събрани данни прокурор Пашалиева твърди че декларацията пред местни данъци и такси и удостоверението за наследници са с ВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ и съди съпругата ми за набедяване .
  • 2 тттт

    0 0 Отговор
    Та бих искал да попитам господин Цацаров .- Удостоверение за наследници в което липсва наследник С ВЯРНО СЪДЪРЖАНИЕ ЛИ Е !!!!! И ако е какво ще каже прокуратурата на десетките длъжностни лица осъдени за издаване на документ с невярно съдържание . А и за какво е тогава Наредбата за издаване на удостоверения за наследници