Last news in Fakti

27 Април, 2015 16:24 3 041 2

Арести в КАТ Пловдив

  • кат-
  • арести-
  • пловдив

Според неофициална информация до момента има 6 задържани пътни полицаи, сред тях има и униформени

Екип от трима пловдивски прокурори от Окръжна и още толкова от Районна прокуратура ръководи проверката на КАТ Пловдив, извършвана от дирекция Вътрешна сигурност към МВР София, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура прокурор Галина Андреева, цитирана от plovdiv-online.com.

Проверява се евентуална съпричастност на полицейски служители от сектор Пътна полиция при ОДМВР – Пловдив към извършване на лично укривателство - спомагане на лице, извършило престъпление (водач на моторното превозно средство, причинил пътно-транспортното произшествие със смърт) да избегне наказателно преследване, съобщават от обвинението в Пловдив.

По случая се води досъдебно производство.

Според неофициална информация до момента има 6 задържани пътни полицаи, сред тях има и униформени.

В случай, че бъде преценено наличие на достатъчно доказателства ще се повдинат обвинения спрямо конкретни лица.

Друга причина за проверката са констатирани пропуски и проблеми в дейността на служители от сектор Пътна полиция, свързани с регистрациите на моторни превозни средства, преминаване на технически прегледи, издаваните документи за регистрация, свидетелства за правоуправление на МПС, легализирането на шофьорски книжки, издадени в чужбина, включително и в страни – членки на ЕС, издирвателната дейност на автомобили, обявени за издирване и др., уточняват от Окръжна прокуратура.

В разследването участват и служители от други служби на МВР, определени от Главния секретар на МВР.

Проверката ще приключи до 1 юни 2015 г., когато ще станат ясни и резултатите от нея.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 КАТ

    0 0 Отговор
    В КАТ всичко е като театър! Минаваш каналите без дори да ти погледнат колата. Всичко е една формалност и се чудя защо колите изобщо ходят в КАТ за регистрация.Мисля,че тази задача е по добре да се остави на някоя общинска фирма със участието и на автокъщите и така , хората няма да се изнервят и да ходят да се редят по опашки ,а КАТ да се съсредоточат върху контрола на пътя ,защото реално не достигат пътни полицаи и това се усеща осезаемо.
  • 2 onq s konq

    0 0 Отговор
    Абс беэотговорна работа-ще карам аэ като иэоглавен с 200+ и няма да има кьорав катаджия да ме спре и да ми каже да карам по.бавно че ще се пребия,щото са арестувани!?