Last news in Fakti

2 Май, 2015 18:08 11 022 7

Простреляха сина на Киро Японеца

  • мъж-
  • прострелян-
  • факултето

Има задържан, за който се предполага, че е стрелецът

Простреляха сина на Киро Японеца - 1
Снимка: БНТ

Мъж беше прострелян  в квартал "Факултето". Това е станало около 16 часа след разиграла се разптра и  масово сбиване, потвърдиха за Факти. бг от МВР. 

На място незабавно са изпратени полицейски екипи. Служителите на реда установили, че при скандала било използвано огнестрелно оръжие. Пострадал е мъж, който е откаран в болнично заведение и настанен за лечение без опасност за живота.

В полицията е задържан мъж, за когото се предполага, че е възпроизвел изстрела.

За недопускането на разрастване на конфликта в района е осигурено полицейско присъствие. Предприети са действия за изясняване на обстоятелствата около инцидента.

Според БНР простреляният е откаран в болница, без опасност за живота. Според "TV 7" простреляният е синът на Кирил Кирилов - Японеца.

Според Кирил Киров атентатът е бил насочен срещу него. Синът му Януш е настанен във Военно-медицинска академия (ВМА).

Според БНТ преди разправията и стрелбата  жителите на ромския квартал “Факултета” в София протестираха срещу насилието в квартала. За последните побои те обвиняват Кирил Киров, по прякор Японеца.

Преди десетина дни съпругът на Ани Маринова и негов колега били пребити. Жителите на квартала свързват нападението с Кирил Киров-Японеца. Показват ни входящите номера на жалби, които през годините подавали срещу Японеца заради заплахи и насилие.

“Не знам чадър ли има, тента ли има политическа – аз вече не мога да живея в страх, за мен и за семейството ми и за внуците ми”, споделя Ани Маринова, жителка на квартал “Факултета”.

Елена Драганова, жителка на квартал “Факултета”: Киро Японеца ми е брат.

БНТ:  И днес протестирате срещу него?

Елена Драганова, жителка на квартал “Факултета”: Срещу него – разбрах от хората, че протестират срещу него и аз съм дошла заедно с хората. Той също тормози моите деца. Откъде са му тия богатства на моя брат?

Елена Димитрова, жител на квартал “Факултета: Всячески заплашва хората с побои. Има доказани побои, има пуснати жалби, които не са отразени по никакъв начин. И аз имам 4 жалби срещу него.

Според ромите, излезли на протест, останалите жители на квартала се страхуват да ги подкрепят открито. Поискахме справка от МВР за това, какви действия са предприети по жалбите на ромите. От пресцентъра на вътрешното министерство отговориха, че това ще е възможно след края на почивните дни, съобщават още от БНТ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Гост

    3 0 Отговор
    Колко данъци платихте, че искате справка и съдействие от МВР, търтеи??? С какво ви е длъжна държавата на вас, нагли???
  • 3 гост

    3 0 Отговор
    Колкото по-малко толкова по добре за българите, да продължават в същия дух, но с картечници!
  • 4 тггф

    0 1 Отговор
    ХРИСТО КАЛЧЕВ:......ще се появи и ескадрона!Какъв "КЕФ"на трима
    изроди главите забити на колове!това удоволствие е останало от времето на турското "присъствие"..............за търговците /босове/на
    наркотици става въпрос!
  • 5 незнайко

    3 0 Отговор
    Циганските гета са държави в държавата това на всички трябва да ни е ясно. Законите на БЪЛГАРИЯ там не важат. Жалко за страната ни.

    Коментиран от #7

  • 6 гост

    0 0 Отговор
    Законите ни не важат никъде! Полицаите ни са под всякаква критика...
  • 7 Уолстрийт

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "незнайко":

    Давам още 20 години не повече на скапаната ни държава, и вече ще е напълно ЦИГАНСКА, и пълна с разни шарени имигранти ;) слушам доста хора където се правят на големите родолюбци, само едно ще кажа че колкото и да обичате България и да се опитвате да оправите положението нищо няма да постигнете, Политиците ни ще затрият цялата държава.