Last news in Fakti

4 Май, 2015 12:38 1 369 1

Арестуваха майка на бито дете

  • дете-
  • побой-
  • майката-
  • арестувана

За деянието, за което й е повдигнато обвинението, законът предвижда наказание лишаване от свобода от 2 до 10 години

Майката на 2-годишното момиче от търговищко село, за което има подозрения, че е бито, е задържана вчера, съобщи за bTV наблюдаващият прокурор.

„Образувано досъдебно производство, по детето има наранявания, които с точност ще бъдат установени чрез съдебно-медицинска експертиза. Като обвиняема е привлечена майката на детето”, заяви Валентин Василев.

Майката е задържана за срок от 72 часа. За деянието, за което е повдигнато обвинението, законът предвижда наказание "лишаване от свобода от 2 до 10 години".

Междувременно доведеният баща на детето каза, че не допуска майката да е била дъщеря си „чак толкова”.

Състоянието на детето остава критично, съобщи Нова телевизия. Според лекарите момиченцето е тренирано да понася болка и насилие. Днес трябва да е готова съдебно-медицинската експертиза, която ще докаже упражняван ли е тормоз върху малката Сияна.

Според лекарите пострадалото момиченцето, претърпяло тежка операция на панкреаса, е малтретирано и поведението му е особено.

"Дългогодишния ми опит ми позволява да кажа, че това дете изглежда тренирано да не си изразява емоциите. Би трябвало да има болка, но то не плаче и опитва да се държи на положение спрямо околните, което за мен е белег”, коментира проф. Виолета Йотова от болница "Света Марина”.

Медиците разказват, че от събота до този момент в болницата не са се появявали близки на малката Сияна. Детето е в съзнание и лекарите се надяват скоро да бъде изведено от реанимация. 

Факти.бг припомня, че 2-годишното момиченце беше прието в болница във Варна с опасност за живота, със счупени ребра, травми на далака и панкреаса.

Малката Сияна постъпва в болницата след преглед в спешния център в Търговище. Оттам е подаден сигнал до полицията, защото момиченцето е било в синини и в изключително тежко състояние.

При подробните прегледи на Сияна лекарите установяват , че тя има и стари травми, сред които спукано тъпанче. В болницата са потресени от съмненията за подобна жестокост.

Какво е преживяло детето, предстои да бъде установено от полицията. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Не може да бъде. В България само мъжете могат да извършват насилие. Жени не могат. Майките се като свещенни крави - няма значение какви престъпления извършват - нали са майки, всичко им е простено.

    Повдига ми се от тази държава и абсурдното и законоприлагане и все по-оскотяващото общество.