Last news in Fakti

3 Юни, 2015 12:07 1 580 5

Насилие и блудство с дете на година и девет месеца

  • дете-
  • насилие-
  • блудство-
  • варна-
  • каменар

Задържан е бащата на момиченцето

Дете на година и девет месеца е прието в тежко състояние и със сериозна опасност за живота във варненската болница "Св. Марина" в 2 часа тази сутрин. Това съобщиха от ръководството на болницата цитирани от Moreto.net.

Момиченцето е в състояние на кома и е настанено в в детското отделение за интензивно лечение. Детето е от Каменар. Има данни, че е малтретирано системно. За случая са уведомени социалните служби и полицията, а в момента текат засилени следствени действия.

Детето се намира в критично състояние и наистина е малтретирано. "За съжаление се получава епидемия от такива случаи. Не знам докъде ще стигнем", коментира ръководителят на Първа детска клиника в болница "Света Марина", проф. Виолета Йотова.

От Областната дирекция на МВР потвърдиха за случая. По данни на полицията, сигнал за пострадалото дете е подаден късно снощи от майката на детето. Има данни и за извършени блудствени действия спрямо момиченцето.

Окръжната прокуратура във Варна е уведомена за случая около 11 часа. Незабавно следствените действия са преминали под ръководството и надзора на окръжен прокурор. Образувано е досъдебно производство, разпоредени са конкретни неотложни процесуално следствени действия – разпити пред съдия, експертизи и други.

Лекарите от болницата продължават да се борят за живота му. Детето е с множество кръвоизливи в очната кухина. Има следи и от стари наранявания. От болницата съобщиха, че детето е системно малтретирано.

„За момента прогнозата е много лоша. За мен като лекар и като майка това, което днес видях, идвайки на работа е изключително невъзможно за понасяне“, заяви проф. Виолета Йотова от болницата “Света Марина”.

За срок до 24 часа е задържан 25-годишният баща на детето. Семейството живее в ромския квартал на Варна – „Максуда”. Има сведения, че бащата често е бил агресивен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Анонимен

    0 0 Отговор
    Лекарите в "Света Марина "са за съд,с тези лекарски грешки там !!!
  • 2 Пацо

    0 0 Отговор
    Е защо го е задържала полицията? Този човек е за лудницата, явно хич не е добре с главата, има много сериозен психичен проблем.
  • 3 крег

    1 1 Отговор
    Такива се кастрират и улягат!
    Жалко, че ако му отнеса т...ците с двуцевка, ще го лежа послe!

    Коментиран от #4

  • 4 TODOR STOYANOV

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "крег":

    НЯМА СТРАШНО!АЗ ТАКА "ИЗЛЕЖАВАМ" ЕДИН "РОМ" НА "ЗЛАТНИ ПЯСЪЦИ, ВЕЧЕ ЧЕТВЪРТА ГОДИНА
  • 5 Крум Янкулов

    0 0 Отговор
    този човек заслужава да бъде пребит до смърт публично,и пак ще му малко.
    просто нямам думи ако се яви пред мен после ще трябва да го лежа