Last news in Fakti

4 Юни, 2015 10:11 1 623 3

Влошило се е състоянието на битото дете във Варна

  • влошило-
  • състояние-
  • бито-
  • дете-
  • варна

Тази нощ се е наложило детето да бъде интубирано и включено на апарат за поддържане на дишането

Изключително тежко остава състоянието на пребитото и малтретираната Станка, заяви за за Moreto.net Велина Марковска говорителят на УМБАЛ „Св. Марина“, където е настанено момиченцето на 1.9 години, подложено на системно малтретиране от баща му.

„Тази нощ се е наложило детето да бъде интубирано и включено на апаратна белодробна вентилация за поддържане на дишането. Лекарите в УМБАЛ „Св. Марина“ продължават да се борят за живота на момиченцето“, каза още Марковска.

И майката на детето - Янка, също е жертва на мъжа си -  Мюмюш. Тя показа пред bTV ръката си – нахапана и насинена от мъжа й.

По думите й Мюмюш редовно я биел. Той я заключвал и тя не можела да избяга. Връзвал я с въже за стол и й залепвал устата с тиксо. Янка показа синини по устата и окото си, нанесени с юмрук от мъжа и. Във вечерта на инцидента с бебето Мюмюш пак посегнал и на двете. Майката твърди, че се оплаквала на полицията, макар че там постъпили жалби няма.

Тя помолила свекървата си да се оплаче в полицията, но свекървата не го направила. Бабата на Станка пък твърди, че не знаела за посегателствата на Мюмюш над дъщеря й и внучката. Тя разказа, че бащата редовно изхвърлял млякото на бебето и то умирало от глад.

22-годишната майка на момичето живеела във Франция, но наскоро се върнала при семейството си в Каменар и отново се събрала с бащата.

Случаят потресе медиците, но и жителите на две ромски махали – „Каменар”, откъдето е майката и „Максуда”, където е живеела с Мюмюш. В „Максуда“ искат законови промени, които да гарантират по-строги присъди за насилие над деца и педофилия.

„Този човек, ако открадне 5 кила желязо да си храни семейството, децата, ще го осъдят на 3 години. А за тях тавана е 5 години за педофилите. В каква държава живеем, правова ли? Доживотно да не излизат от затвора такива”, категоричен беше съсед.

Друг разказа, че бащата се опитал да избяга, но мъжете от махалата го хванали и го предали на полицията. Всички признават, че се страхуват за децата си. Твърдят и че са подавали сигнали за семейния тормоз.

Полицията и прокуратурата отказват коментар.

От Агенцията за закрила на детето обявиха, че ще бъдат взети мерки както спрямо момичето, така и спрямо всички останали деца в семейството.

Факти.бг припомня, че вчера, момиченце на година и девет месеца беше прието в тежко състояние в кома и с опасност за живота във варненската болница "Св. Марина“.

Детето беше с множество кръвоизливи в очната кухина. Има следи и от стари наранявания. От болницата съобщиха, че детето е системно малтретирано.

По данни на полицията, сигнал за пострадалото дете е бил подаден късно вечерта от майката на детето. Беше съобщено, че има данни и за извършени блудствени действия спрямо момиченцето. По случая беше задържан 25-годишният баща на детето.

Оказа се, че семейството живее в ромския квартал на Варна – „Максуда”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    0 0 Отговор
    Убава работа ама ...
    Животни!
  • 2 гост

    0 0 Отговор
    Едно м...лче по-малко не е загуба за държавата, поне сто са се родили! Защо за българските болни деца няма пари и искате ЕСЕМЕСИ за лечение и операции, а за тия неграмотни и миризливи веднага намирате средства въпреки, че не са осигурени бе баш бабаити народни избраници?
  • 3 123

    0 0 Отговор
    Макар, че е циганче, то е дете на 1,5 годинки...направо е ужасяващо...спомням си преди 2-3 години, пак от Варна един баща който системно беше изнасилвал дъщеря си...българин и го осъдиха на 1 г. условно....не е нормално, за такова престъпление минимум 15 г.