5 Юни, 2015 13:08 1 295 1

Постоянен арест за бащата насилник от Варна

  • баща-
  • варна-
  • дете-
  • насилник

Той е привлечен като обвиняем за опит в убийство и за блудство на малолетното си дете - Станка, на година и 9 месеца

Най-тежката мярка за процесуална принуда - "задържане под стража" определи днес Варненският окръжен съд (ВОС) за Милко Стоянов от варненския квартал Максуда, привлечен като обвиняем за опит в убийство и за блудство на малолетното си дете - Станка, на година и 9 месеца.

Съдът се съобрази със събраните още в първите часове на следствените действия доказателства. Най-категоричното сред тях е Съдебно-медицинската експертиза, която установила десетки травматични увреждания по тялото на детето, някои от които са от 10-на дни.

Станка продължава да е в кома и със сериозна опасност за живота. Разпитани са множество свидетели, които са дали показания за системния тормоз, който обвиняемия е осъществявал над семейството си. Стоянов също е дал показания, които представят неговата защитна версия и обяснения за травмите на детето.

Според ВОС, преценката на наличните доказателства категорично подкрепя обвинителната теза и обосновава предположението, че 25 годишният мъж е съпричастен към тежките престъпления за които е привлечен като обвиняем.

Опитът за убийство на собствено дете се наказва от закона със затвор от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен без замяна. Наказанието за блудство с малолетно лице е от 1 до 6 години "лишаване от свобода".

Независимо от чистото съдебно минало на Милко, съдът намира, че той е с изключително висока степен на обществена опасност заради нечовешкото насилие над собственото дете, осъществено с бруталност и незачитане на човешкия живот и здраве - обстоятелства, които водят съда и до втория законосъобразен извод, че ако е на свобода обвиняемият може да се укрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление.

След като определи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" за Милко Стоянов, обвинен в опит за убийство на собствената си дъщеря и за блудство с нея, ВОС посочи 9 юни като възможност това определение да бъде обжалвано пред Апелативен съд Варна.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 LawOrder

    1 0 Отговор
    Дано да оставят да гние при содомитите…ще има чувството че го е ч.кал влак.