Last news in Fakti

10 Юли, 2015 14:18 1 925 10

Прокуратурата погна четиримата полицаи от видеото с насилие

  • полицаи-
  • видео-
  • прокуратура-
  • насилие

Образувано е наказателно производство и е разпоредено разследване

С постановление от 10 юли 2015 г. Софийската районна прокуратура (СРП) образува наказателно производство и разпореди разследване срещу Василен Иванов, Борислав Кютински, Ник Николаев и Димитър Тръпчев за това, че в гр. София, на 19 декември 2014 г., и четиримата – в качеството им на полицейски органи при изпълнение на службата си, в съучастие (съизвършителство) помежду им, причинили на повече от едно лице (пострадалите Веселина Китова и Александър Грошанов) леки телесни повреди, съставляващи болка и страдание.

Разследването е възложено на следовател от отдел "Следствен" към Софийската градска прокуратура, като първоначално определеният срок за неговото провеждане е двумесечен.

В хода на проведената в кратки срокове предварителна проверка от органите на СДВР са събрани достатъчно данни, че при извършената полицейска проверка и последвалото я задържане на Китова и Грошанов на 19 декември 2014 г. разследваните полицейски служители са превишили служебните си правомощия и употребената от тях сила е надскочила необходимите предели.

Като законен повод за образуване на делото прокуратурата се е позовала на материали, разпространени в средствата за масова информация – предаването "Господари на ефира", излъчено по Нова Телевизия на 6 юли 2015 г. СРП отправя молба за съдействие към Нова телевизия за предоставяне на допълнителни данни във връзка със случая.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 554236

    0 0 Отговор
    някой имитира работа - тея сега ще ги назначат в друг отдел и обществото доволно, а?
  • 2 темида

    0 0 Отговор
    ами да в бьлгария на виновните им изписват вежди
  • 3 гост

    0 1 Отговор
    Обществото щом пострада, веднага тича при полицаите и им се моли да НАТИСНАТ бандитите, а после имало полицейско насилие. Не Ви е срам! Дали ако някъде в Европа ви поискат документи за проверка ще им кажете да се разкарат и че ще ги уволните? Въобще няма да ви чакат и да ви се молят, но за това никой не говори. Тук за някакви пияни наркомани дето нарушават реда голям проблем стана. Чудно е защо никой на тях не им е потърсил сметка и защо за това не се направи проверка?

    Коментиран от #4, #6

  • 4 фен на тъпаците

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    ти добре ли си бе,ченгел ли си,за какви полицай пишеш, кога партенка от мвр си е свършила работата?

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "фен на тъпаците":

    Научи се първо да пишеш малко по-грамотно и тогава задавай въпроси.
  • 6 нино

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    вьнка комплексирани полицаи
  • 7 станишев

    1 0 Отговор
    тоя пък...какви бандити натискат като бият само беззащитните жени...аз полицай да бие мутра не съм нито чул нито видял
  • 8 жижу

    0 0 Отговор
    Да ги махат от мвр да ги видим ко ще работят пазачи на някой паркинг в мола
  • 9 Минувач

    0 0 Отговор
    Полицайте по районните са тотално неграмотни и с изкривена психика и морална и ценностна система. Да не говорим че масово са "ушета" на наркодилъри и "закрилници" на публични домове.
  • 10 дани

    0 0 Отговор
    Силно се надявам да ги разкарат тогава да ги видя ще пляскат ли шамари на хората за нищо