Last news in Fakti

14 Юли, 2015 16:42 2 742 0

4-ма младежи пострадаха тежко в две жестоки катастрофи

  • младежи-
  • пострадаха-
  • тежко-
  • жестоки-
  • катастрофи

Общо са пострадали шестима души като един от тях е кметът на град Калофер Румен Стоянов

4-ма младежи пострадаха тежко в две жестоки катастрофи - 1
Снимки: bTV и tribali.info

Четирима младежи на възраст между 18 и 21 години пострадаха тежко след две жестоки катастрофи край Пловдив и Враца. Общо са пострадали шестима души като един от тях е кметът на град Калофер Румен Стоянов.

По пътя Пловдив – Карлово, край село Горна махала, челно са се сблъскали лек автомобил „Mercedes” и камион. В този инцидент е пострадал кметът на Калофер, 20-годишен младеж, който се е возил с него и другият шофьор на превозното средство.

И тримата пострадали са приети в Университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив, съобщиха от здравното заведение.

20-годишният е с опасност за живота. Наложило се е огнеборци да режат колата, за да могат да стигнат до него. След приема в болницата лекарите са установили, че той има черепно-мозъчна травма, фрактура на базата на черепа и мозъчен оток, гръдно-коремна травма, фрактура на едно ребро, частичен пневмоторакс, двустранна контузия на бял дроб, открити фрактури на дясното бедро и дясната предмишница и фрактура на лявото бедро. Предстои му операция по спешност от ортопедичен екип, казаха дежурните специалисти.

Кметът на Калофер Румен Стоянов, шофирал автомобила е без опасност за живота. При него е установена само гръдно-коремна травма и повърхностна рана на главата. В момента лекарите извършват допълнителни изследвания, за да изключат наличието на други травми.

Мъж, пътувал в другия автомобил е с фрактура на лявата предмишница. Той също е вън от опасност за живота, казаха дежурните лекари.

На всички пострадали са направени пълни кръвни изследвания и скенер, подчертаха от УМБАЛ „Свети Георги“. От АПИ съобщиха, че движението по път II-64 Пловдив – Карлово е временно ограничено като шофьорите са пренасочвани по обходен маршрут.

Трима младежи също са пострадали тежко след зловеща катастрофа край Враца, съобщиха от tribali.info.

Пътният инцидент е станал около 24.30 часа снощи малко след прохода Вратцата . Лек автомобил „Honda“, в който пътували две момчета на 21 години и момиче на 18, се врязъл в стълб на уличното осветление и буквално го отсякъл. Колата се е преобърнала.

Младежите са се движели от близкото село Згориград към Враца. Колата е била напълно смачкана от удара. Двете момчета останали между смачканите ламарини, а момичето било изхвърлено на поне десетина метра. Наложило се е пожарникарите да режат ламарините, за да извадят момчетата от нея. Три линейки на спешния център са закарали возещите се в автомобила младежи. И тримата пострадали са от Враца.

На мястото на катастрофата все още има останали части от колата. На 10-15 метра от удара има масло от двигателя и лични вещи на пострадалите, което е знак за високата скорост, с която са се движили нощес. Там все още е и едната обувка на раненото момиче.

Минаващ таксиметров шофьор е оказал първа помощ на младежите. Мъжът чул виковете за помощ и се опитал да извади хората от смачкана до неузнаваемост кола. Таксиметраджията донесъл вода от колата си и облял лицата им.

И тримата младежи са в много тежко състояние. Водачът и момичето са транспортирани в столицата, а другото момче, което пътувало с тях, е в реанимация на врачанската болница.
 
И от полицията, и от болницата са категорични, че положението на тримата е тежко. Имат черепно-мозъчни травми и счупвания.

Полицията все още разследва причините за тежката катастрофа, но по първоначални данни автомобилът се е движел с превишена скорост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА