20 Юли, 2015 16:36 1 592 3

Прокуратурата проверява бита ли е от полицаи възрастна жена

  • бита-
  • полицаи-
  • прокуратура-
  • проверява-
  • възрастна-
  • жена-
  • симеоновград

Биха ме и ме изнудваха да кажа къде са парите, които съм взела от мъжа, за когото се грижих в последните 3 месеца, заяви Неда Митева

Районната прокуратура - Харманли проверява случая с 63-годишната Неда Митева от Симеоновград, която се оплака, че е била бита от полицай, съобщиха от Апелативната прокуратура в Пловдив.

На 14 юли 2015 г. на тел. 112 е получен сигнал от 63-годишната жена, която се оплакала от побой, извършен от полицейски служител в Симеоновград.

Районна прокуратура- Харманли е разпоредила проверка за причиняване на телесна повреда от длъжностно лице при или по повод изпълнение на службата. В хода на проверката се снемат обяснения, назначени са експертни справки за здравословното състояние на пострадалата. Проверката ще приключи в двуседмичен срок.

Факти.бг припомня, че възрастната жена се оплака, че на 13 юли вечерта тя е била извикана в полицията в Симеоновград заради 3000 лв дадени й от мъж, за който се е грижела. По думите й дядото бил в лоши отношения с децата си, които не се грижили добре за него и затова той дал парите на нея. След смъртта му обаче сумата била потърсена от децата на стареца, а полицаите обвинили Митева, че ги е откраднала.

"Биха ме и ме изнудваха да кажа къде са парите, които съм взела от мъжа, за когото се грижих в последните 3 месеца", каза тогава тя. По думите й полицаите са я били с палки, съборили са я на земята и са я ритали.

Последствията от побоя се оказали доста сериозни и Неда била приета в болница с множество синини по ръцете и счупен крак. Направена й е и операция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    0 0 Отговор
    Ужас. Нова вълна от факти за полицейско насилие. "Държававата" и нейните институции ще намелят много животи преди гражданите да дадат достоен отпор.
  • 2 Дамрат

    0 0 Отговор
    Гражданите няма да се оставят тъпите милиционери да ги бият!Това не е абсурдистан.Това е България а ние сме Европейски граждани и имаме права!
  • 3 Гост

    0 0 Отговор
    Абе вие като коментирате, четете ли статията? Или мозъка ви стига само да прочете заглавието и веднага се запенвате?
    Един път куките да си свършат работата и ще се намерят като коментиращите 1 и 2 да ревнат!!!
    Другия път като ви нападнат цигани, пак плачете за полицейско насилие - евроГейски граждани такива!!!