5 Август, 2015 17:16 1 651 2

Постъпване в болница възпрепядства повдигане на обвинение на кмета на Карлово

  • болница-
  • кмета на карлово-
  • повдигане-
  • обвинение-
  • емил кабаиванов

Окръжна прокуратура-Пловдив наблюдава досъдебно производство, по което е следвало на 30 юли 2015 г. и на 4 август 2015 г. да бъде предявено обвинение на кмета на град Карлово-Емил Кабаиванов за извършено длъжностно престъпление. На 30 юли 2015 г. обвинението не е било предявено, тъй като на същия ден призованият Емил Кабаиванов е постъпил спешно в болница. При следващото призоваване – на 4 август 2015 г. отново не е било  предявено обвинение, а причината е ново постъпване на Емил Кабаиванов в болнично заведение.

Обвинението срещу него е свързано с извършено престъпление за периода от април 2013 г. до април 2014 г., през което време в качеството си на кмет на община Карлово е извършил действия като не е положил достатъчно грижи за ръководенето, управлението и стопанисването на повереното му имущество. Това впоследствие е довело до разпиляване на имущество в размер на 22 849 лева.

Според разследването се касае за извършени финансови разплащания към три лица по оперативна програма “Околна среда 2007-2013” на Министерството  на околната среда и водите.  Установено е, че трите лица, които са били в близки отношения с кмета,  никога не са посещавали работното си място и не са извършвали дейности, свързани с парите, които са получавали. Те са били назначени на работа в община Карлово.

Обвинението е квалифицирано като умишлена безстопанственост.

Следващото призоваване на кмета на Карлово – Емил Кабаиванов за предявяване на обвинение е на 12 август 2015 г. За това са уведомени надлежно Емил Кабаиванов и неговият защитник.

Разследването е в активна фаза.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Ми той ще излезе , но ще стане като миналия пьт .
  • 2 Ленко

    0 0 Отговор
    Е той не е отишъл там да мре! Все , ще излезе! Ние не бързаме!