Last news in Fakti

9 Август, 2015 04:27 11 404 4

Пребиха с пръчки до смърт 5 жени, обвинени в магьосничество

  • селяни-
  • пребиха-
  • магьосничество

Селяните са ги обвинявали за слабата реколта и болестите

Пребиха с пръчки до смърт 5 жени, обвинени в магьосничество - 1
Снимка: БТА/AP

Жителите на село  в индийския щат Джаркханд са пребили с пръчки до смърт пет жени, обвинени в магьосничество, съобщи Скай Нюз.

Жертвите са били на възраст между 45 и 50 години. По случая полицията е арестувала 24 човека.В Индия все още има места, на които хората вярват в магьосничество и вещерство. В този случай жертвите са били извлечени от домовете си докато спят и след това са били пребити до смърт. Цялото село е било замесено в случая, като селяните са обвинявали жените за слабата реколта, болестите и нещастието. Някои от тях дори за били замеряни с камъни.

Никой от задържаните не е изразил съжаление за случилото се. Има статистика според, която между 2000 и 2012 г. около 2000 жени в Индия са били убити за магьосничество.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Манганди

    0 0 Отговор
    На фона на 1,500,000,000 ман...индуси, 2000 пребити е равно на кръгла нула.
  • 2 бера мантинели

    0 0 Отговор
    тава ме навежда на мисалта да й хакна една пръчка две три и на мойта айше та да ни шава мно мно чи га я одя нощем да бера липа опа мантнела и тя сигур се праска с някой от маалата и затва нека си я шляпна и аз кат тея братя няколко пъти с пръчката за секи случай ей тъй и да ви са уплача начи тоа бойко па мое ли толкоз мноу мантинела да засади беееее ми няма обиране тъз риколта ве малееее ни моем смогна ей
  • 3 Гост

    0 0 Отговор
    дано сега умрете всички от глад след като убивате хора за нищо!!!
  • 4 Иван Господинов

    0 0 Отговор
    Тия още не са слезли от дърветата. И ние така сме се трепали преди векове. Еволюцията не се случва навсякъде с еднакви темпове. И от нас има доста по развити общества.