Last news in Fakti

1 Септември, 2015 15:46 1 636 1

Хванаха руснак, издирван в Русия от 2001 г.

  • хванаха-
  • руснак-
  • издирван-
  • русия

Целта на идването в България на издирвания руски гражданин е била СПА-почивка в хотел

Окръжна прокуратура във Варна внесе днес искане за определяне на временна мярка „Задържане под стража” за срок до 40 дни на издирвания от Интерпол – Москва, руски гражданин Винс Яков Петрович за извършено отвличане и причиняване на средни телесни повреди в съучастие с още две лица, съобщиха от Прокуратурата.

Престъпленията са извършени на 10 декември 2001 г. в Калининград, Русия, а задържаният се е укривал до момента. В искането на руските власти се сочи и фактът, че Петрович има и предишни осъждания.

Той е задържан в неделя, 30 август, на летище Варна по заповед за арест, издаден от следователя към прокуратурата в Калининград и потвърдена от прокурор, както и на основание член 16, ал. 6 от Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест.

Руските власти са декларирали намерението си Винс Петрович да бъде екстрадиран в Русия за провеждане на разследване и осъждането му за деянията, чието наказателното преследване не е погасено по давност. Тези престъпления са наказуеми и по българския Наказателен кодекс с лишаване от свобода от седем до 15 години, не се считат за политически и за тях не е предвидено смъртно наказание.

Целта на идването в България на издирвания руски гражданин е била СПА-почивка в хотел, където трябвало до остане до 6 септември тази година. Винс Петрович е със статут на пребиваващ в Германия, където му е била извършена чернодробна трансплантация. По думите му в Германия живее в дом за инвалиди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 comment

    0 0 Отговор
    Е как пък всички хванати престъпници са все толкова зле със здравето? Как завалийте са все на умирачка? Да се чуди човек.