Last news in Fakti

4 Септември, 2015 12:29 1 558 0

Спецпрокуратурата се зае с трафикантите от камиона-ковчег

  • спецпрокуратурата-
  • трафикантите-
  • камиона - ковчег-
  • ареста-
  • камиона-
  • австрия

Предстои среща в Хага за обмяна на информация

Специализираната прокуратура разследва трафикантите на бежанци в Австрия и Унгария. Тя образува наказателно производство срещу Методи Иванов Георгиев, Цветан Георгиев Цветанов, Касим Хасан Салех и др., за престъпление по чл. 321 от НК.

Делото е образувано след проведени координационни срещи между представители на прокуратурата на Р България и компетентните австрийски власти, като са преценени представените от тях доказателства и тези, получени по линия на международното оперативно сътрудничество. Българската страна е предприела необходимите действия за сключване на споразумение за създаването на съвместен екип за разследване с участието на прокуратурата на Р България и представители на австрийските и унгарските съдебни власти.

Предстои и провеждането на координационна среща в Евроджъст (Хага), между представители на трите държави, с цел обмяна на събраната към момента информация и вземане на единни решения за по-нататъшни действия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА