Last news in Fakti

12 Септември, 2015 11:38 1 998 1

Издирват каналджия в Свиленград

  • каналджия-
  • свиленград-
  • бежанци

Превозвал е 31 бежанци, избягал е от полицията

Под ръководството на Районна прокуратура–Свиленград се провежда разследване  срещу неизвестен извършител за каналджийство.

На 09.09.2015 год. в около 03,30 ч.на пътя между селата Мустрак и Студена, патрул на служители на гранична полиция при ГПУ Свиленград се опитали да спрат за проверка микробус “Форд Транзит“, с хасковска регистрация.

Подали сигнал със стоп – палка,  звуков и светлинен сигнал за спиране, но водачът на микробуса не се подчинил, а продължил с висока скорост. На около 200 метра от мястото на спиране, водачът на микробуса преустановил движението, оставил автомобила със запален двигател и включени светлини и избягал. На  място в автомобила са установени 31 лица бежанци, 5 от които деца на възраст между 4 и 14 години, от Пакистан, Ирак и Афганистан.

В хода на разследването бежанците са заявили, че за превеждането им до европейски държави са заплатили на каналджии по 1 700 долара на човек.

Водачът на микробуса се издирва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гражданин

    0 0 Отговор
    Тъй или иначе независимо след колко време ще го задържат и кво от това ,ще гоосъдят няколко месеца условно с изпитателен срок някой друга годин и глома 2 -3 хиляди лева бълха ке го ухапе.
    Той е взел 50-60 хиляди долара кеш ще е готов навсякакво споразумение което е най често ползваната опревдателна присъда.