Last news in Fakti

17 Септември, 2015 09:06 1 238 1

Акушерката била бебе иска да бъде освободена от ареста

  • емилия ковачева-
  • акушерка-
  • била-
  • бебе-
  • освободена-
  • ареста

Емилия Ковачева обжалва решението на Софийския градски съд от миналата седмица

Акушерката Емилия Ковачева, обвинена за побой над новородено в столичната болница "Софиямед", иска да бъде освободена от ареста.
 
Тя обжалва решението на Софийския градски съд от миналата седмица. Тогава обаче магистратите прецениха, че Ковачева е опасна, а извършеното от нея е с висока обществена заплаха. Според съдия Христинка Колева обвиняемата е проявила изключителна жестокост към новородено дете. Експертизата показала, че то е било с черепно-мозъчна травма и с опасност за живота.

В същото време психологическа експертиза показва, че Ковачева не страда от заболяване и тя е съзнавала какво върши. Съдът я е определи като изключително обществено опасна личност.

Миналата седмица стана ясно и това, че акушерката е посягала и на други бебета в родилното отделение. Разследващите са гледали записи до месец и половина преди нападението.

На кадрите се вижда как по време на нощни дежурства Ковачева посяга на други новородени. Вероятно ще й бъдат повдигнати обвинения и по другите случаи. От 17 март до 18 април Ковачева е имала 8 нощни дежурства . По време на 4 от тях – в нощта срещу 18 март, срещу 25 март, срещу 16 април и срещу 18 април, тя е малтретирала по същия начин и други бебета. Удряла ги по главата и тялото. Тепърва ще се изяснява какви трайни увреждания може да са настъпили върху децата.

Прокурор Христов определи поведението на Ковачева като "изключително агресивно" и "нечовешко". Добави, че срещу акушерката ще бъдат повдигнати нови обвинения в отделно досъдебно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 доктор петков

    0 0 Отговор
    защо да излезе от ареста???
    за да продължи да бие други бебета