Last news in Fakti

20 Септември, 2011 17:38 1 934 0

Щракнаха белезници на наркоразпространители

  • добрич-
  • наркоразпространители

Освен двамата дилъри, на които са наложени 72-часови мерки за задържане, при акцията са арестувани и трима техни клиенти

Успешната реализация срещу разпространението на наркотични вещества е на служители от добричкото Първо РУП. Задържани са двама мъже от Добрич, съобщиха от МВР. Като депо за разпространение на дрогата бил използван дома на В.Г. /27 г./. Той и 33-годишният Г.Г. купували наркотичните вещества – хероин и амфетамин - от Варна през период от три-четири дена. След доставката, мъжете подготвяли стоката за продажба, като я разпределяли на дози от по 0.1 грам. Срещите с наркозависими били определяни в разговори по мобилни телефони. През метална решетка, монтирана на входната врата на апартамента пласьорите осъществявали продажбите.
При претърсване в жилището на В.Г. са открити и конфискувани електронна везна, електрическа кафемелачка, използвана за раздробяване и смилане на хероина, парчета памук с хероинов разтвор, както и сумата от 1800 лв. Последвали процесуално-следствени действия и в дома на Г.Г. Оттам са иззети 30 хартиени пакета, всеки от който с по 0.1 грам хероин, които били укрити в пощенската кутия, както  и още 30 грама от същото наркотично вещество, приготвени за продажба, скрити в прилежащите избени помещения.
В хода на операцията са задържани и още трима души от Добрич. Те са заловени непосредствено след закупуването на наркотици от дилърите. При обиск у единия от тях били открити полиетиленов плик с бяло твърдо вещество, около 1 грам, реагирало при полевия наркотест на амфетамин, и хартиен пакет със светлокафяво вещество, тежащо около 0.05 грама, за което наркотестът показал, че е хероин.
С прокурорско постановление двамата пласьори са задържани за срок от 72 часа. Повдигнато им е обвинение за притежание и разпространение на наркотични вещества.
Действията по разследване на цялостната им престъпна дейност продължават.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА