Last news in Fakti

7 Октомври, 2015 09:49 2 111 5

Петима са арестувани за побоя на журналисти

  • петима-
  • арестувани-
  • побой-
  • журналисти

На трима мъже е повдигнато обвинение

Петима души са задържани за нападението над екипа на Нова телевизия в Самоков, съобщи МВР.
 
На 6 октомври, около 12.15 часа, в РУ - Самоков е подаден сигнал, че репортер, оператор и шофьор на национална медия са били нападнати при заснемане на репортаж в махала в града. Нанесени са и материални щети по служебния им автомобил и телевизионната камера. По случая веднага е образувано досъдебно производство за извършено престъпление.

В резултат на предприетите от служители на ОДМВР - София и РУ - Самоков незабавни издирвателни и процесуално-следствени действия са установени извършителите на деянието. За срок до 24 часа са задържани петима души – криминално проявените и осъждани А.А. /48 г./ и И.В. /23 г./, 24-годишният В.А., 62-годишната В.Х. и 48-годишната И.Х.

След доклад на събраните материали по случая в Районна прокуратура - Самоков на тримата мъже е повдигнато обвинение за извършено престъпление и им е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ за срок до 72 часа. На И.Х. е наложена мярка за неотклонение „подписка“.
Действията по разследването продължават.

Във връзка с инцидента Прокуратура на Република България съобщи, че:

„Под ръководството на Районна прокуратура – Самоков, незабавно след получаване на сигнал за извършени престъпления срещу собствеността, личността и реда и общественото спокойствие, е започнало разследване за хулиганство, отличаващо се с особена дързост и цинизъм, и унищожаване и повреждане на чуждо имущество. Извършен е оглед на местопроизшествие, разпитват се свидетели-очевидци на престъпленията. Приобщен е към доказателствата по делото видеоматериалът, отразяващ част от престъпните прояви.

От доказателствата по делото се установява, че единият от извършителите на хулиганските действия е Трайчо Василев – кандидат за общински съветник в Самоков. От деня на регистрацията си като кандидат за общински съветник Василев се ползва с имунитет – срещу него не може да  бъде възбудено наказателно преследване без разрешение на ЦИК.

Незабавно е уведомен главният прокурор, който ще внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия за даване на разрешение Василев да бъде задържан и привлечен като обвиняем за хулиганство.“


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пешо рендето

    0 0 Отговор
    Само така! Вместо продажните и некадърни "политици" дайте да бием журналята!

    Коментиран от #2

  • 2 МSux

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Пешо рендето":

    Чакай малко бе ! М....ЛИ БИЯТ репортери, тук не бъркай нещата
  • 3 БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА..........
  • 4 Дядо поп

    0 0 Отговор
    "незабавни издирвателни и процесуално-следствени
    действия '',само плямпат а след три дни м...лите ще са
    пак на свобода,по-горди и самоуверени отпреди.
  • 5 Койчо

    0 0 Отговор
    Сега на тези м.....ли, трябва да им нацепят главите, като на кустенурка задника, за да видят,че не са недосегаеми.
    Кърлежи!!!