Last news in Fakti

21 Октомври, 2015 11:15 1 120 0

Англичанин помете пешеходци

  • англичанин-
  • помете-
  • пешеходци

77-годишен мъж е починал на място

Англичанин помете двама пешеходци в русенското село Сваленик, съобщиха от ОДМВР-Русе.

На място е загинал един от тях - 77-годишен мъж. Инцидентът станал снощи малко след 20 ч.

62-годишният, британски гражданин, постоянно пребиваващ в страната, при движение от центъра на селото в посока с. Червен, блъснал с лек автомобил Mercedes, движещите се по платното мъж на 77 години и 55-годишна жена. При удара на място загинал възрастният мъж. Жената получила охлузни рани по тялото, настанена е в неврохирургията

на МБАЛ – Русе, без опасност за живота. По-първоначална информация най-вероятната причина за инцидента е движение с несъобразена с пътните условия скорост.

По случая е образувано досъдебно производство.

Трагичният инцидент е станал след предизборна среща на кандидата за кмет на Местна коалиция „БСП – АБВ“ Йордан Томов (АБВ) в с. Сваленик, съобщиха от пресцентъра на АБВ.

След събрание към дома си са се прибирали пеша Йордан Томов, председателят на основна партийна организация на БСП в с. Сваленик, Румяна Гецова и нейният баща Гецо Георгиев Василев. Неочаквано ги връхлита лек автомобил, следствие на което от причинените при катастрофата рани, Василев умира. Гецова е настанена в неврохирургията в болницата в Русе, без опасност за живота.

Извършителят на катастрофата е избягал от местопроизшествието, по-късно е заловен от органите на реда, водят се следствени действия.

АБВ изразява съболезнованията си към семейството на починалия мъж, надяваме се на скорошно оздравяване на пострадалата Гецова. Изказваме благодарности на МВР за бързата реакция. Надяваме се компетентните органи да свършат работата си безпристрастно и обективно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА