23 Октомври, 2015 17:27 1 420 1

Искат имунитета на кандидата за общински съветник, заплашил журналистка

  • цацаров-
  • имунитета-
  • кандидата-
  • общински съветник-
  • журналистка-
  • христо младенов-
  • заплаха-
  • заплашвал

На 23.10.2015г. до главния прокурор е постъпило предложение от Софийска градска прокуратура за изготвяне на искане за снемане на имунитета на Христо Младенов, заплашил с убийство журналистката от Нова телевизия Вероника Димитрова, съобщиха от прокуратурата.

Софийска градска прокуратура е извършила проверка по сигнал за отправена закана за убийство от лице с имунитет.

Събраните в хода на проверката данни сочат, че на 21.10.2015г. около 14.00 часа Христо Младенов е отправил закана за убийство на журналистката от Нова телевизия Вероника Димитрова. Заканата е била  по повод проведено от нея журналистическо разследване във връзка с джебчийските кражби в гр. Варна и региона и излъчен репортаж. Заканата е уплашила Димитрова, която изпитала основателен страх за живота си и този на близките си.

Събраните в хода на проверката данни уличават Христо Младенов като извършител на престъпление против личността – престъпление по чл. 144, ал. 3 вр. с ал.1 от НК. 

Христо Младенов е кандидат за общински съветник за община Левски и към настоящия момент се ползва с имунитет - срещу него не може да  бъде възбудено наказателно преследване без разрешение на ЦИК.

Утре - 24.10.2015г., главният прокурор ще внесе мотивирано искане до Централната избирателна комисия за даване на разрешение Христо Младенов  да бъде задържан и привлечен като обвиняем за извършеното от него престъпление. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иванов

    0 0 Отговор
    Явно този бат Сали е голям проблем за държавата! А Прокуратурата удобно забравя за екстрадацията на Цветан Василев? Сметката вече я платихме всички ние, данъкоплатците!