Last news in Fakti

31 Октомври, 2015 17:26 1 758 2

Светски издател накълцан до смърт в Бангладеш

  • бангладеш-
  • убийство-
  • издател-
  • светски издател-
  • накълцан

Тове е последната от поредицата подобни атаки в страната от февруари насам

Светски издател накълцан до смърт в Бангладеш - 1
Снимка АП/БТА

Издател на светска литература в Бангладеш е бил накълцан до смърт в столицата Дака. Това е второто подобно нападение днес, съобщават от полицията, цитирани от Би Би Си.

Файсал Арефин Дипон, на 43 години, е бил убит в кабинета си в центъра на града. Престъплението е станало само няколко часа след като друг издател и двама светски писатели бяха ранени при подобно нападение.

"Видях го да лежи с главата надолу в огромна локва кръв. Те го бяга заклали. Той беше мъртъв", разказа бащата на убития издател, писателят Абул Кашем Фазлул Хак, цитиран от АФП.

По-рано в събота, въоръжени мъже нахлули в офисите на друг издател. Те намушкали него и двама писатели, които били с него. Нападателите ги заключили в офиса и избягали от местопрестъплението, съобщиха от полицията.

Тримата мъже са откарани в болница, като поне един от тях е в критично състояние.

Те са последните жертви в серия смъртоносни атаки срещу секуларистите и свободата на словото в Бангладеш. Първата жертва бе блогър Авиджит Рой (Avijit Roy), за когото се предполага е бил убит от ислямисти през февруари.

И двата нападнати днес издателите са публикувани материали на Рой.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЕЕЕ

    0 0 Отговор
    ислямисти превземат Европа, свинете вече колят и бесят и в НАШИТЕ ДОМОВЕ,но всичко е тихо.Трябва ли ИДИЛ да превземе цяла Европа..Демокрация се казва ,търпи за да те тъпчат най долната паплач....
  • 2 Гост

    0 0 Отговор
    Ей до това водят религиите - освобождаване на животински страсти и убийства на различните хора, уж в името на нещо добро!
    Промити мозъци, след като желаят безпричинна смърт другиму, трябва да бъдат избити до крак!!!