14 Декември, 2015 19:29 1 598 0

Международен удар срещу разпространители на детска порнография

  • удар-
  • международен-
  • разпространители

Извършени са арести в 12 страни

Международен удар срещу разпространители на детска порнография - 1
Снимка: БТА/AP

Мексиканските власти заявиха, че 60 души са били арестувани по обвинения за разпространение на детска порнография в международна акция, съобщи „Дойче Веле“.

Акцията се е провела в 10 страни от Латинска Америка, САЩ и Испания. „Операция без граници“ се е състояла от 97 проверки в Аржентина, Бразилия, Чили, Колумбия, Коста Рика, Испания, САЩ, Гватемала, Мексико, Парагвай, Уругвай и Венецуела. Извършени са 60 ареста.

Полицията е спасила 3 момичета на 19, 14 и 15 години, за които се смята, че са били използвани за заснемането на детска порнография. Според изявлението на мексиканските служби операцията е била насочена към разбиване на различни структури за разпространението на детска порнография в интернет. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА