Last news in Fakti

16 Декември, 2015 18:38, обновена 17 Декември, 2015 13:11 14 906 10

Застреляха бизнесмен в дома му. МВР блокира Варна

  • застреляха-
  • бизнесмен-
  • убийство-
  • варна

Убиецът му се издирва

Застреляха бизнесмен в дома му. МВР блокира Варна - 1

Мъж е застрелян в дома си във Варна, съобщиха за Факти.бг от полицията в града. Сигналът за извършено убийство в частен дом в центъра на града е подаден в 16.40 часа. Той е подаден на тел. 112 от близка на жертвата. Убиецът се издирва.

Домът на бизнесмена се намира на  улица "Хан Крум" в близост до Областната дирекция на МВР и до Арменската църква в централната част на Варна. 

Пред "Хоризонт" източник, пожелал да остане анонимен, поясни, че става въпрос за бизнесмена Тинко Георгиев, който е собственик на хотелите "Владислав" и "Грийн парк" в курорта Златни пясъци. Срещу него няма разследване от наказателен характер, като той самият е водил дела, но граждански. 

По предварителна информация Тинко Георгиев е издал, че точно днес през деня е получил удостоверение за продажба на хотелите си, но дали това има някаква връзка с престъплението, тепърва предстои да се установява. Той е на около 50 години и има семейство.

Образувано е досъдебно производство, като се работи под надзора на Окръжна прокуратура - Варна.

Полицейски патрули са завардили Аспарухов мост и пътя за Златни пясъци.

От полицията отказват всякакви подробности. Единственото, което оповестиха, е че се работи по изясняване на обстоятелствата под наблюдението на Окръжна прокуратура. Заведено е досъдебно производство. От обвинението също отказват подробности по случая.

Говорителят на Окръжна прокуратура във Варна Радослав Лазаров каза само, че в момента се водят спешни издирвателно-следствени действия.

Застреляният е бил известен с прякора "Зърнаря". Той е навлязъл в политическия бизнес, като е натрупал пари с продажба на пшеница в Добрич. После се насочил към туристическия бранш, според варненски сайт.

Георгиев е собственик на хотел "Владислав Варненчик", за който има спорове със силова групировка от близкото минало, която има и други хотели в курорта. Наскоро Георгиев спечелил делото за собствеността на хотела. Той притежавал и фирма за туризъм "Здравец тур", която обаче продал.

Жертвата Тинко Георгиев се преселил преди 10-ина години от Добрич във Варна и бил известен с високия си стандарт на живот. В двора на къщата му има паркиран последен модел "Mercedes" и джип от същата марка. Той не е известен на околните от миналото, тъй като отскоро се е преселил в Гръцката махала във Варна

Според собственици на съседни заведения и магазини, нападателят на Георгиев е бил дегизиран с брада и мустаци. Той е успял да проникне на първия етаж и вероятно е застрелял жертвата със заглушител, защото никой не е чул нищо наоколо.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    2 1 Отговор
    ТИМ не прощава
    спорове ще ми има
    как я мисли тоя

    Коментиран от #9

  • 2 EMSKI

    3 1 Отговор
    Достоен живот е живял....достоен завършек!!!Все някога идва края,жалко че Мерцедесите някак не се побират в 2 на 1 метра!!!
  • 3 Васко

    0 1 Отговор
    Защо някой не стреля по мен а стрелят по Бизнесмена???
    Отговор А Б или В
    А; Защото е измамил друг бизнесмен
    Б; Защото е убил някого и сега някой си отмъстява
    В; Защото е много мил и дружелюбен човек


  • 4 Vasik Atanasova

    0 1 Отговор
    АЙДЕ НЕ СЕ РАДВАЙТЕ ЧЕ Е УБИТ ЧОВЕКА
    НЕЩАСТНИЦИ
  • 5 пурко

    0 1 Отговор
    васко не е стрелял никой по теб защото живееш в средата на стадото.......емски то и голфа невлиза в 2на1м. светла памет на човека
  • 6 Трола

    3 0 Отговор
    Срещу такива никога няма разследване.При тях нещата се решават така!
  • 7 Дч

    1 0 Отговор
    Гошо /черния/ от Добрич е наред.Все некоректни "зърнари"от Добрич.
  • 8 Николай Попов

    0 1 Отговор
    бавареца е супер !
  • 9 Лъчо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Е в новината не е споменато чии интереси е настъпил но е ясно с кой се е съдил Георгиев, с Гела. Смъртоносно правосъдие!!!
  • 10 Кобрата

    0 0 Отговор
    Имал е много, но е загубил всичко...голяма работа като е имал Мерцедеси и хотели, да не ги занесе със себе си сега?