Last news in Fakti

17 Декември, 2015 12:10 4 119 3

Още издирват убиеца на бизнесмен във Варна

  • варна-
  • убийство-
  • издирват-
  • убиец-
  • бизнесмен

Образувано е досъдебно производство за предумишлено убийство на 65-годишния Тинко Георгиев по прякор Зърнаря срещу неизвестен извършител

Още издирват убиеца на бизнесмен във Варна - 1
Снимка: БТА

Продължава разследването на убийството на бизнесмен в центъра на Варна.

Образувано е досъдебно производство за предумишлено убийство на 65-годишния Тинко Георгиев по прякор Зърнаря срещу неизвестен извършител, съобщиха от прокуратурата.

Вчера, минути преди 17 часа на телефон 112 е получен сигнал за извършено тежко криминално престъпление в частен дом на ул. „Хан Крум” във Варна. Случаят е докладван на дежурния прокурор в Окръжна прокуратура във Варна и са започнали неотложни действия по издирване и разкриване на извършителя.

Според очевидци, оказали се на улица "Хан Крум", на която се намира къщата на бизнесмена, убиецът е бил дегизиран с брада и мустаци, съобщи moreto.net. Бил е облечен с палто и е носил шапка с козирка. Издирват се видеозаписи от охранителни камери, които могат да помогнат при издирването на извършителя. Камери има и на самата къща, където е станало убийството.

Според запознати 65-годишният Тинко Георгиев е натрупал пари с продажба на пшеница в Добрич. Впоследствие става собственик на няколко хотела, сред които хотел "Владислав Варненчик" и „Грийн парк“ на Златни пясъци. Бизнесменът, който е родом от Добрич, се преселил да живее във Варна преди десетина години.

По информация на "Стандарт" от няколко години между Георгиев и издирвания от Интерпол мафиотски бос Иво Иванов - Гела, върви спор за собствеността именно на хотел "Владислав Варненчик". Преди няколко месеца Георгиев спечелил делото на последна инстанция. Бизнесменът твърдеше, че е бил принуден насилствено да продаде дяловете във фирмата си "Здравец тур" и хотел "Владислав" на Иво - Гела, дългогодишен представител на ВИС за Варна. Според медийни публикации през 2004 г. Георгиев е бил отвлечен от Атанас Радев - Наско Ластика, по разпореждане на Гела. След това бил държан в плен, докато не прехвърли собствеността си.

"Владислав" е бивше туристическо общежитие, което Георгиев превърнал в елитен хотел. Годишният му оборот наброявал близо 1 милион лева, имал и договор за 340 000 евро с най-големия туроператор, обслужващ скандинавския пазар. Впоследствие хотелът, оценяван на 15 милиона лева, е придобит от офшорка, регистрирана в Кипър. На практика обаче с "Владислав" се разпореждали хора на Иво - Гела.

След година мълчание Георгиев събрал кураж и подал сигнал, че е бил рекетиран и изнудван да прехвърли бизнеса си на висаджийския бос. Последвало дълго ходене по мъките и прехвърляне на делото по различни съдилища, от Русе до Бургас. В крайна сметка Тинко успял да си върне имота, но не му се радвал дълго. Според криминалисти, бруталният разстрел, месеци след решението на съда, най-вероятно е мафиотско отмъщение.

По неофициална информация съпругата на Тинко Георгиев е подала сигнал за убийството. Говори се, че извършителят не е влязъл с взлом. Все още се издирва и оръжието, с което е извършено тежкото престъпление.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кобрата

    0 0 Отговор
    А така, какво са се вманиачили толкова с тези хотели,яхти,луксозни коли и така нататък? Сега като му пернаха съчмата на бат Тинко да няма да занесе имането си с него на оня свят? Сега всички по веригата ще изгорят както стана преди години с един друг бизнесмен, който след като го убиха и убийците му и техните убийци се изтрепаха взаимно и всичко се затри. Сега е ред да ликвидират и Иво- Гела и всички спорове ще приключат завинаги...
  • 2 анонимен

    0 0 Отговор
    ако търсят както трябва ще го намерят при тимаджиите
  • 3 qankov

    1 0 Отговор
    nqma takava darjava posle 6to mladite bqgat v 4ujbina mi tuka hem mizeriq niski zaplati hem bezzakonie