Last news in Fakti

18 Декември, 2015 15:28 1 643 0

Досъдебно производство за изоставено бебе

  • досъдебно производство-
  • изоставено бебе-
  • бебе-
  • пловдив

Образувано е от Районна прокуратура-Пловдив

Районна прокуратура-Пловдив образува досъдебно производство срещу Лилия Д., на 33 г., живуща в с. Долна махала, област Пловдив, за изоставяне на лице, намиращо се под родителски грижи без надзор и създаване на опасност за неговото физическо развитие. На 17 декември 2015 г. на тел. 112 е бил подаден сигнал за изоставено бебе, близо до вход на кооперация на бул. „Васил Априлов“ в гр. Пловдив. Незабавно са започнали действия за оказване на помощ на детето, което е на 11 месеца, и издирване на майката. Тя по-късно е установена от полицията.

Под ръководството на Районна прокуратура-Пловдив в момента се извършват активни процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, проверки при какви условия е живяло детето, за което ще се изиска доклад и от социалните служби. Уведомена е Агенцията за  закрила на детето, социални работници и др.   

Детето вече е предадено в приемно семейство. Това е второто за малката Владислава, съобщи БНТ. Малко след раждането й, майката Лилия я оставя на грижите на бащата. След като и той не се справя с отговорността, социалните работници настаняват детето в приемно семейство в Асеновград.

През лятото двамата родители решават да я вземат и сами да я отгледат, но отново се разделят и детето остава при биологичната си майка. Към момента няма информация колко време Владислава ще стои при новото си семейство. Родителските права на Лилия не се отнемат.

Надя Танева - директор на „Социално подпомагане" - Пловдив заяви: "Добре гледано дете, с нормално развитие за възрастта му. Дори и в количката, когато е изоставено е открито с добре и подходящи дрехи облечено за сезона, което не може да се каже, че това дете е неглижирано."

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА