Last news in Fakti

29 Декември, 2015 08:22, обновена 29 Декември, 2015 11:33 1 913 1

15 години затвор грозят продавача на ракията менте

  • якоруда-
  • алкохол-
  • менте

Увеличава се броят на пострадалите

Още четирима души от Якоруда са приети в болница със симптоми на отравяне с метилов алкохол. Прокуратурата привлече като обвиняем продавача на "ракията".

Единият от новоприетите в МБАЛ-Благоевград е мъж на 28 години, другите двама са на 23 и 28 години. Тримата са изпили малко количество от алкохолната напитка, но през вчерашния ден проявили някои от симптомите на отравяне, затова решили да постъпят в болницата.

Състоянието на останалите четирима души от Якоруда постъпили за лечение в болницата вчера, остава тежко, но без опасност за живота.

След натравяне от алкохол по време на рожден ден и "свинска сватба" в събота в Якоруда починаха четирима души.

От 3 до 15 години затвор грозят продавача на ракията менте. Това съобщи в сутрешния блок на БНТ "Денят започва" говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

Обвиняемият е задържан за 72 часа, като прокуратурата днес ще поиска постоянна мярка задържане под стража.

По думите на Арнаудова, разследването е доказало, че именно Мекльов е продавал опасното вещество. Става въпрос за метилов алкохол, който е иззет от дома му, предстои да станат ясни резултатите от химически анализ.

Не може да се твърди със сигурност, че консумация от същия алкохол е довела до смъртта на други двама граждани на Якоруда около 20 декември, коментира Арнаудова.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 плодив

    0 0 Отговор
    АЙ СТИГА БРЕ ГОСПОДА СЪДИИ, ТА ТОЗИ Е МАСОВ УБИЕЦ !?!?! ДО 15 ГОДИНИ -СМЯХ ,ГОЛЯМ СМЯХ !!!