Last news in Fakti

11 Януари, 2016 17:11 5 772 12

Прокуратурата ще протестира мярката за неотклонение „Гаранция“, взета на Мавриков

  • прокуратурата-
  • протестира-
  • мярката за неотклонение-
  • "гаранция"-
  • мавриков-
  • валентин мавриков

В гаража на собственика на къща за гости са открити крадени коли

Вчера, на 10.01.2016 г., Районна прокуратура – Разлог внесе в съда искане за задържане на Валентин Мавриков под стража. Същият е привлечен като обвиняем за престъпление вещно укривателство в големи размери.

До разкриването на престъплението се стигнало, след като на 08.01.2016г. автомобилът , управляван от Мавриков, е спрян за проверка от автопатрул на 01 РУ-СДВР в гр. София, кв. "Редута". Въпреки, че не е осъждан, обвиняемият е известен на полицията по линия на противозаконно отнемане на моторни превозни средства. В колата бил и А.Г. от София. В автомобила с благоевградска регистрация полицаите намират черна маска с прорези за очите, чипове, технически средства за отваряне и привеждане в движение на коли, регистрационни табели за л.а. Ауди А5.

При задържането им, А.Г. успява да избяга. Мавриков е задържан за 24 часа, след което престоят му в ареста е продължен до 72 часа. Районният съд в Разлог обаче не уважи искането на прокуратурата за задържането му под стража и определи на обвиняемия мярка за неотклонение „Гаранция“ от 5 000 лева, като приема, че са налице достатъчно данни за извършено престъпление, но няма опасност Мавриков да се укрие.

В хода на разследването към настоящия момент са събрани множество доказателства. Извършени са претърсвания, като от домовете, обитавани от обвиняемия и ползвани от него гаражи, са открити и иззети средства за противозаконно проникване в моторни превозни средства и за активиране на двигатели, ключове за различни автомобили, устройства за заглушаване на телефони тип "тапа" и др. В двора на къщата на Мавриков в Банско са намерени укрити пет автомобила от среден и висок клас, предмет на кражби от различни градове на страната. Открити са 4 автомобила с пренабити номера, както и много авточасти от различни коли. А.Г. се укрива и е обявен за издирване.

Прокуратурата ще протестира определението на съда за взетата мярка за неотклонение „Гаранция“ в размер на 5 000 лева. Разследването продължава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лили

    3 0 Отговор
    С това "противозаконно отнемане направо ме късат"! Защо така викат на кражбата?

    Коментиран от #12

  • 2 възмутен

    2 0 Отговор
    Навярно Разложкия районен съд за да не уважи прокурорското искане задържане под стража а са предпочели мярката за неотклонение Гаранция от 5000 хил.лв(пет хил.( буди съмнение че се страхуват или са зависими от Мавриков.
  • 3 гост

    3 0 Отговор
    При все че има толкова доказателства този човек не би трябвало да напуска затвора и място зад решетките за десетки години понеже това е организирано и преднамерено.
    Явно е, че съдята е приел достойна сума за пускане под гаранция: 20х.лв за пускане например.
    Този крадец прибира толкова за ден, те не крадат какви да е коли, а скъпи джипове и луксозни коли. Пожелавам на съдята да му откраднат колата и той да е вътре.

    И да се похваля с кода за коментара: я9уй

    Коментиран от #5

  • 4 Тинки Уинки

    3 0 Отговор
    Толкова ли струва нашата съдебна власт?? Само 5 хиляди лева?? Браво! Аплодисмети! А колко са прибрали в джоба не казват. Ето, скъпи събратя, това е нашата съдебна система. Крадец да си на това време. Крадец с пари! Плащаш и си ходиш!

    Коментиран от #11

  • 5 хахахах

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    е.....можеше да е Я6УЙ...хахахах
  • 6 м-р Костов

    2 0 Отговор
    Противозаконно отнемане на МПС е като противозаконно отнемане на живот. Дали? 5 хил лв гаранция и 2г условно.
  • 7 Цецка

    3 0 Отговор
    За сетен път се доказва че съд в България няма.
  • 8 киро

    0 0 Отговор
    Тези така неПОДКУПНИ от Районният съд в Разлог трябва да лежат заедно с крадеца - за чадър и съучастничество !!! Браво на неПОДКУПНИТЕ съдии - за 5 бона и свирка ще правят !!!
  • 9 Гост

    0 0 Отговор
    ето драги демократи и сънародници. някога когато комунизмът е дошъл по нашите земи са избивани хора без съд и присъда. това е ужасно. Но да ви кажа, че съм за избиването на такива ...престъпници без съд и присъда...какво трябва да се съди . .. от прекалената демокрация в БГ сигурно съм станал комунист. Еби му мамата.....тряя да се избият няколко десетки хиляди в бг и може да тръгнем към просперитет...
  • 10 Калашников

    0 0 Отговор
    Автомат Калашников 7,62 - народен съд.

    Компетентния съд!
  • 11 steve

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Тинки Уинки":

    Тинки, браво за точната диагноза. Спомни си какъв вой се надигна срещу К. съдия Лозан Панов!!
  • 12 steve

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лили":

    Значи даването на някого на нещо доброволно, се нарича законно отнемане? Правни смехории!