Last news in Fakti

3 Февруари, 2016 19:13 2 458 1

Задържаха бияча на журналист

  • задържаха-
  • бияч-
  • стоян тончев-
  • журналист-
  • мартин душев

На 30-годишния помориец е повдигнато обвинение

Задържаха бияча на журналист - 1
На снимката: Стоян Тончев

Мартин Душев е задържан във връзка с извършено нападение над журналиста Стоян Тончев в Поморие.

До задържането на 30-годишният Душев се стигна, след получени от назначената ДНК-експертиза резултати, доказващи съпричастността му към извършеното деяние - съобщи на извънреден брифинг административният ръководител на Апелативна прокуратура – Бургас Любомир Петров. Експертизата е извършена по следи, взети от палката, използвана при побоя. Резултатите са подкрепени и от косвени доказателства.

Работи се по изясняване на мотивите за извършеното деяние поради отказ на задържания да даде обяснения. По думи на пострадалия, нападението било извършено от няколко души, а вероятната причина - негови журналистически материали.

Продължават активните оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия за установяване на самоличността на други лица, имащи отношение към побоя.  

Мартин Душев, който е криминално проявен и осъждан за кражби и грабежи, е задържан за срок до 24 часа. Повдигнато му е обвинение за нанасяне на средна телесна повреда при три утежняващи деянието обстоятелства - наличие на хулигански подбуди, нанасяне на побой по мъчителен за потърпевшия начин и деяние с особена степен на жестокост.

Предстои прокуратурата да внесе искане за налагане на постоянна мярка „задържане под стража“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 киро

    0 0 Отговор
    СМЪРТ за к..лдака !!!