Last news in Fakti

26 Февруари, 2016 16:13 4 307 0

Разследват бившия кмет на Девин заради "Цанков камък"

  • разследват-
  • бившия-
  • кмет-
  • девин-
  • цанков камък-
  • цветалин пенков

Според прокуратурата Цветалин Пенков е нарушил служебните си задължения, като е разпоредил почистване на язовира без да са предвидени средства

Разследват бившия кмет на Девин заради "Цанков камък" - 1

Окръжната прокуратура в Смолян разследва за престъпление по служба бившия кмет на Община Девин Цветалин Пенков. Образуваното досъдебно производство е за почистването на опашката на язовир "Цанков камък".

Окръжна прокуратура - Смолян образува досъдебно производство срещу Цветалин Пенков, за това, че през месец август 2015 г., в гр. Девин, в качеството му на длъжностно лице, на когото му е възложена ръководна работа, заемащо отговорно служебно положение - кмет на община Девин, е нарушил служебните си задължения от Закона за местното самоуправление и местната администрация /ЗМСМА/, с цел да набави облага за „Мега Транс Строй” ЕООД гр. Девин и да причини вреда на общинския бюджет на община Девин, като от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици - сериозно засягане авторитета на местната власт и разколебаване доверието на гражданите към законността, както и в правовия ред в държавата.

Разследването е започнало във връзка с получени данни за извършено престъпление от Пенков, който в качеството му на кмет на община Девин не е организирал правилно изпълнението на общинския бюджет в частта му, която се отнася до обект „Почистване на опашката на язовир „Цанков камък”, по издаденото на община Девин разрешително за ползване на повърхностен воден обект, като е сключил договор №Д-443 от 18 август 2015 г. между община Девин и „Мега Транс Строй” ЕООД гр. Девин за почистване на опашката на язовир „Цанков камък”, в зоната на вливане на река Въча и река Девинска по проект, за което не е имало предвидени средства в общинския бюджет на община Девин за 2015 г., с което е допринесъл за набавяне на облага за „Мега Транс Строй” ЕООД гр. Девин и вреда на общинския бюджет на община Девин.

Към момента по делото няма привлечени обвиняеми лица.

Под ръководството на Окръжна прокуратура - Смолян се извършват разпити на свидетели, изискани са документите при сключване на договора, ще бъдат назначени експертизи, като целта на едната от тях ще е да установи дали е имало спешна нужда от почистването на опашката на язовир “Цанков камък”, както и други следствени действия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА