Last news in Fakti

11 Март, 2016 12:22 2 871 1

Арестуваха българин, "ужилил" Уолстрийт

  • недко недев-
  • уолстрийт-
  • борса-
  • манипулация
Арестуваха българин, "ужилил" Уолстрийт - 1

Властите в България са арестували Недко Недев. Това е станало заради започнало срещу него разследване от Федералния съд в Манхатън, САЩ за пазарни манипулации на „Уолстрийт“ за $400 млн., съобщава Маркет уоч.

Недко Недев е заплашен от тежка присъда заради неговия опит да манипулира борсата. Факти.бг съобщи още на 5 юни миналата година, че 37-годишният българин е заплашен от тежка присъда заради неговия опит да манипулира борсата.

Регулаторните власти в САЩ са обвинили нашия сънародник, че е отправил фалшиви предложения за покупка на поне две компании, уточнява Блумбърг.

Той е използвал тази оферта, за да търгува с техните акции на борсата. От манипулациите на българина са засегнати компаниите Avon, Tower Group International и Rocky Mountain Chocolate Factory.

От американската комисия за ценните книжа и борсите разкриха, че Недко Недев е действал чрез PTG Capital. Разследването показало, че компанията е регистрирана на Британските Вирджински острови и в регистрите е записано, че седалището й е в Лондон, Великобритания.

Междувременно станало известно, че няма доказателства, че PTG Capital има законен бизнес. По-скоро тя била създадена за схемата за манипулация на акциите на Avon. По-скоро цялата кореспонденция на PTG Capital минавала през столицата на България – София.

Българинът Недко Недев се решил да „удари“ Avon, след като през декември 2012 г. схемата проработила при Rocky Mountain Chocolate Factory.

 


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЮЙЙЮ

    2 0 Отговор
    Хахаха наивници, тоя сега ще се окаже незрящ аутист с няколко епикризи от ТЕЛК и може да го хванете за отходния орган! Сега ще разберат що е то БГ бюрокрация и как върти Земята наобратно!