Last news in Fakti

15 Март, 2016 11:13 3 596 6

Прокуратурата: Подходящото наказание за хората на Ториното е затвор

  • прокуратурата-
  • наказание-
  • хората-
  • ториното-
  • затвор-
  • биячи

Прокуратурата не е водила преговори за споразумение с хората на Ториното, но не изключва такива при определени условия

Прокуратурата: Подходящото наказание за хората на Ториното е затвор - 1
Снимка: БТА

По повод разпространена в медиите информация, Софийската районна прокуратура (СРП) уточнява, че до този момент не са водени никакви преговори със защитата на тримата задържани обвиняеми за хулиганството и побоя на околовръстното шосе в София.

Обвиняемите Христов, Гечев и Близнаков, които работят при небезизвестният Ивайло Борисов - Ториното, са привлечени към наказателна отговорност както за телесна повреда по хулигански подбуди, така и за квалифицирано дръзко хулиганство и в принципен план законът не забранява провеждането на процедура по споразумение за този вид деяния.

В същото време, степента на обществена опасност на двете престъпления (времето, мястото и начина на осъществяването им и предизвиканите негативни обществени последици) мотивират прокуратурата да приеме, че единствено подходящо в случая наказание е лишаването от свобода, определено към средния размер и ефективно изтърпяно.

При тези параметри на наказуемост СРП е готова да участва в преговори със защитата на обвиняемите за ускорено приключване на делото със споразумение. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тути

    0 0 Отговор
    на тези изроди наказанието трябва да е по 20години затвор и на тримата и 10 години затвер за шофиора защото е спрял автомобила за да се случи това нещо бил е съучасник не е предприел да преодврати това нападение

    Коментиран от #4

  • 2 пак тъпотии

    0 0 Отговор
    Малко се изтъркаха тия прокурорски глупости и кьорфишеци, да вземат да сменят малко сюжета, че тоя изтъркан и банален филм го гледаме вече 25 години и ни е омръзнал.
    И на децата в тази територия им е ясно, че нито Ториното, който се разхожда, като шеф диригент, нито гавазите му ще получат някакви наказания и още утре ще продължат да бият и да си въртят бизнесите.
    Ако прокуратурата искаше да направи нещо на Ториното, да го е направила до сега, все едно само хулиганските им прояви са им единствените провинения. :)
    Това е много стройна престъпна групировка, която храни хора с голяма власт, тези хора са над закона и прокуратурата.
  • 3 незнайко

    0 2 Отговор
    Да хвърчат куфарчетата с пари и стига са ни занимавали с тези разбойници. Не са бог знае колко са видовете нарушения на законите , за да не могат да измислят точни наказания за тях. Това не се прави , за да има вратички за измъкване. Както има 10 божи заповеди, така могат да формулират и наказанията.
  • 4 пак тъпотии

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "тути":

    В САЩ до сега щяха да са с доживотни, ама там магистратите не са на хранилка на обикновените престъпници.
    Когато държавата няма икономика, а хората са отчайващо бедни, източник на доходи става точно тази "икономика", която владеят тези господа.
  • 5 пак тъпотии

    0 1 Отговор
    В България всичко е менте, не прави и изключение "прокуратурата", която имитира дейност.
    Правосъдието в България си е просто една имитация.
    Момчето, което е натиснало клаксона да се радва, че са го оставили жив, щото можеше да го убият и никой копче не може да им каже!
    Дано не им направят нещо, че после потърпевшия не го мисля, могат да го пребият, него и жена му, може да ги изнасилят, убият и въобще положението на момчето хич не е розово.
    Аз на негово място не бих се занимавал, бой и е*ане не се връщат, само ще си докара по големи неприятности.
  • 6 TODOR STOYANOV

    0 0 Отговор
    ХАЙДЕ, НЕ ГИ БАВЕТЕ!С ТЕХНИТЕ ЗАПЛАТКИ ОТ 210 КИНТА ПО-ДОБРЕ В ЗАТВОРА!ХАПВАНЕ, ПИЙВАНЕ И ТОПЛИЧКО