Last news in Fakti

10 Март, 2016 13:52 16 631 19

Задържаха за кратко Иво Ториното при спецакция

  • иво ториното-
  • спецакция-
  • задържаха-
  • ториното-
  • пребиха-
  • побоя

Името му бе замесено в инцидента на Околовръстното шосе, при който негови охранители биха мъж и жена

Задържаха за кратко дясната ръка на Златко Баретата – Иво Ториното, при мащабна спецакция в София, съобщи за Нова телевизия говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

Акцията се извършва на две места в района на Околовръстното шосе - при разклона със Симеоновско шосе и при разклона за кв. "Драгалевци".

Ивайло Борисов - Ториното е бил отведен е в Шесто РПУ за разпит, където е подписал протокол и в следобедните часове е бил освободен. За момента няма повдигнити обвинения срещу него.

Името на Иво Ториното бе замесено в инцидента на Околовръстното шосе, при който негови охранители биха мъж и жена заради забележка с клаксон на пътя.

Ивайло Борисов е подсъдим за убийство и за трафик на наркотични вещества. Той е бил задържан на 16 февруари 2013 г., като няколко месеца по-късно постоянната мярка за неотклонение "Задържане под стража" е сменена с по-лека.

Побоят провокира главния прокурор Сотир Цацаров да поиска спешни мерки от МВР.

Той свика среща с главния секретар и директора на ГД „Охранителна полиция“ за вземане на незабавни мерки за осъществяване на засилен контрол за опазване на обществения ред и осъществяването на охранителната дейност.

„Инцидентът на Околовръстното шосе в София е поразяващ със своята наглост и съзнание за тотално несъобразяване със законите и обществения ред. Разпоредили сме контролна проверка, която трябва да установи спазва ли се законът по отношение на носене и притежаване на огнестрелни оръжия. Втората проверка касае търговците, осъществяващи дейност по Закона за частната охранителна дейност. Ще бъде осъществена проверка и на всички огнестрелни служебни оръжия, които охранителните фирми притежават", обясни Цацаров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    1 2 Отговор
    Нещо не мога да разбера защо Прокуратурата дава изявления за полицейски операции и задържане на Ториното с полицейска заповед, след като това нито е работа на Прокуратурата, нито съм видял прокурор да работи на улицата?!
    Бойко е впрегнал цялата държавна машина за евтин PR ли?
    Утре очаквам Началника на Генщаба на БА да направи изявление по някое досъдебно производство :)))

    Коментиран от #2, #4

  • 2 Друг гост

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Чети внимателно!
    Написано е.

    Коментиран от #3

  • 3 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Друг гост":

    Май ти не четеш внимателно?
    Я ми цитирай къде в статията пише за какво е задържан Ториното днес? За разпит не се задържа, а се праща призовка - всеки адвокат ще ти го каже!
    Хайде да не бъдем голословни, а?

    Коментиран от #6

  • 4 onq s konq

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    "ЕВТИН ПИАР" на Бойко ли?И за пред кого?За пред тебе и подобните ти русофили ли?Е крайно време е да разберете,че нямате НИКАКВО ЗНАЧЕНИЕ за политическия живот на България!

    Коментиран от #5, #7, #10

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Капота

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Ти какво се обаждаш бе момченце, задържан е защото е покровител на престъпници, плаща им да дразнят хората по пътищата, ако не ги бият, имаш ли престава колко народ са изтормозили !!?

    Коментиран от #8, #18

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Капота":

    Момченце може да наричаш баща си!
    Когато започнат съдът и прокуратурата да си вършат работата и да вкарват в затвора такива като Ториното, тогава ще съм доволен.
    А ти не може да разбереш как ни пързалят със задържане за 24 часа, което сигурно този Ториното ще обори в Административния съд.
    Но като не разбираш от Наказателно право, как да разбереш какъв цирк е държавата ни?
  • 9 Бит мангал

    3 0 Отговор
    Подсъдим за убииство и разпространение на наркотици и на свобода ,а ако беше в друга държава знаете ли колко ще му лепнат но тука може да си вее хуя колкото си иска ,нашата прокуратура и съд са не подкупни.
  • 10 гого

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    ти бре катъре, как определи че госта е русофил? Да не си ясновидец?

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 раптър

    1 2 Отговор
    Катър , а ти и другите сороспии имате значение и то негативно, за
    нивото , до което падна България през последните 25години! Какво хубаво се случи на средностатистическия българин от 89г до сега!!!
    Само орязване на придобивките , за сметка на облагодетелстване на прослойка бандити с политически и икономически позиции, които плащат на такива безличници като теб , да ги превъзнасяте!!!!!
  • 14 mediator37

    2 0 Отговор
    Тая джумерка Иво Ториното КАТ всеки ден да го спира само за 1:30 часа рутинна проверка- документите на колата и водача, духай за алкохол, дай грайферите в милиметри, дай пожарогасител, дай да видим сигнални жилетки, дай триъгълник, дай аптечка, - Яяяя, гаранционният срок на риванола изтекъл ! - пишем мнооого бавно и напоително Акт. Да му -.ат п....та м..на на тоя долен изрод, ката ден, да види че най-голямата мутра не е той, а държавата. С главно "Д".
  • 15 Stich7550

    1 0 Отговор
    Поредния смешник от поредицата баретагейтц, ще бъде похарчен и подменен много бързо.
  • 16 BatkoVi

    0 0 Отговор
    "Задържаха", а малко по-долу "разпит и пуснат след подпис"... По-леко с евтиния PR на милицията, и децата знаят, че са му пръднали на .............

    Коментиран от #17

  • 17 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "BatkoVi":

    PR, но не на милицията, а на Прокуратурата. Има разлика - вторите получават доста повече пари за заплати и трябва да лъжат, че работят :)
  • 18 дърт десар

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Капота":

    Как е Баро? Ти момченце, момиченце.......
    Я кажи за кого работи Ториното?
    За кого работи Баретата?
    Айде, кажи, нали си отворко?
  • 19 дърт десар

    0 0 Отговор
    Гледам и не вярвам на ушите си!
    Ква полиция, ква прокуратура, ква корупция ви гони!?
    Тези т.нар. "престъпни структури" са създадени още преди 1989 година, те управляват каналите за дрога, проституцията и всякакви други "незаконни" дейности, това е всъщност напълно легална и озаконена дейност обаче е в сянка.
    Тези момчета облсужват каналите на големите Батковци, които задкулисно управляват нашата мизерна държавица, за тях НИКОГА не е имало НИТО съд, нито присъди, дори да са ги вкарвали, като подсъдими е било само за да се имитира дейност и да се замаже общественото мнение, когато дейността на групировките стане обект на внимание, поради факта, че тези момчета, които дефакто са нещо, като държавни служители не са особено интелигентни и се забъркват в разни скандали, пък и работата им е такава, че попадат в полезрението на медиите от време на време.
    По някой път ги вкарват за малко в ареста, когато се скарат за нещо, за да не се изтрепят взаимно.
    Прибират ги и за да им четата конско, ако нещо се издънят.
    Ако откраднат обаче, тогава ги трепят, за да не крадат без да се разбере си ги подбират да са изключително прости, силоваците обикновено са от най - кухите лейки.
    За тези хораи групировки няма присъди, те са НАД закона и не подлежат на съдебно преследване, а направо ги отстраняват физически, ако се наложи и зависи, дали носят приходи или не.
    Това са много пари от, които никой не се отказва!
    Полицията и прокуратурата са с вързани ръце, те не могат нищо да направят!
    Баретата го съдят вече има няма 20 години! :)
    Държат го, защото снася кинти, ако спре или ще го убият или ще го осъдят и пак ще го убият.
    Няма мърдане!
    За това пък тези служители са едни от най добре платените и могат да правят каквото си искат, живеят си добре, докато не се издънят прекалено много.
    Примери има хиляди, това е живота на мутрите. Луксозен, разточителен, но в един момент всичко свършва.
    И тяхната не е лесна, сдъвкват ги и ги изплюват.