Last news in Fakti

5 Август, 2016 16:04 2 242 1

СРП внесе обвинителен акт за побоя на Околовръстно шосе

  • срп-
  • обвинителен акт-
  • побоя-
  • околовръстно шосе-
  • ториното-
  • пребиха-
  • арестувани-
  • побоя

Предстои насрочване на делото

Софийска районна прокуратура внесе в Софийски районен съд обвинителен акт срещу три лица за извършени хулигански прояви и нанасяне на телесни повреди на Васко Наумов на 24.02.2016 г. на бул. „Околовръстен път“.

Александър Гечев е обвинен в две престъпления – нанасяне на средна телесна повреда по хулигански подбуди и квалифицирано хулиганство.

На 24.02.2016 г., около 16.00 часа в София, в локално платно на бул. „Околовръстен път чрез нанасяне на удар с метална палка в областта на лицето на Васил Наумов му причинил средна телесна повреда, изразяваща се в лицева травма - избиване на зъби, без които се затруднява дъвченето и говоренето, като деянието е извършено по хулигански подбуди – осъществено е на публично място в светлата част на денонощието, при демонстрация на безнаказаност и пренебрежение на установените правила, закрилящи добрите нрави в обществото, телесната неприкосновеност и достойнството на отделната личност.

Александър Гечев ще бъде подведен под наказателна отговорност и за това, че в съучастие като извършител с Георги Близнаков и Христо Христов извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото  – по време на движение с лек автомобил марка „Крайслер“, модел „Гранд Вояджер“ и лек автомобил марка „Ауди“, модел „А8“ засекли лек автомобил марка „Мицубиши“, модел „Спейсрънър“, с което принудили водача на последния автомобил – Васко Наумов, да отбие и спре колата в локалното платно за движение, след което започнали да му викат на висок глас и при излизането на Наумов от управлявания от него автомобил, Александър Гечев слязъл на пътя, демонстрирайки заплашително, че носи черен пистолет в кобур на кръста си и с метална палка нанесъл удари на пострадалия Наумов, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост – противоправните действия в много груба форма са скандализирали присъстващите на мястото на инцидента, като с оглед на интензитета и продължителността на описаните действия е изразено изключително пренебрежително отношение към установения обществен ред.

Другите две лица, участвали в побоя – Георги Близнаков и Христо Христов, са обвинени за извършени хулигански действия, отличаващи се с изключителна дързост. Георги Близнаков и Христо Христов в съучастие с Александър Гечев извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – нанасяне на удари с метална палка в областта на тялото и главата на пострадалия Наумов, както и на пътуващата заедно с него - М.Д., като деянията по своето съдържание се отличават с изключителна дързост.

Предстои насрочване на делото от СРС.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    2 0 Отговор
    На тия им трябва вързване на центъра два самосвала с камъни и да ги бият хората с тях !!! Не им трябва тоя продажен съд които ще ги оправдае !!!