Last news in Fakti

16 Март, 2016 12:17 903 0

3 г. условно за хулиганство

  • условно-
  • хулиганство

Мъжът е осъждан и преди за хулиганство и за шофиране след употреба на алкохол, като и в двата случая му е наложено наказание пробация

3 г. условно за хулиганство - 1

По внесен обвинителен акт на Районна Прокуратура - Бургас, на 15 март 2016 г., Районен съд - Бургас е осъдил с общо наказание в размер на 1 г. и 6 м „лишаване от свобода“ на фотографа Атанас Н. Той е признат за виновен за две престъпления - за хулиганство при повторност и за противозаконно пречене на орган на властта, съобщиха от съда.

Изтърпяването на наказанието е отложено за изпитателен срок от 3 години. На Атанас Н. е наложена и „глоба“ в размер на 1000 лв. На 39-годишния фотограф  е определена и пробационна мярка - забрана да напуска дома си за времето от 23 часа до 5 часа.

Случаят е от 30 септември 2014 г., когато полицаи от 05 РУ - Бургас са спрели управлявания от Атанас Н. лек автомобил. Подсъдимият е бил във видимо нетрезво състояние. При проверката е отказал да бъде тестван с дрегер и да даде кръвна проба, след което е възпрепятствал  служителите на полицията да му бъде съставен административен акт, блъскал ги е, обиждал ги е, заплашвал е с уволнение и е оказвал съпротива, като задържането му е извършено след намесата на четирима полицейски служители.

Подсъдимият е осъждан и в предходни случаи - за хулиганство и за шофиране след употреба на алкохол, като и в двата случая му е наложено наказание пробация.

Присъдата е постановена по общият ред, като не е окончателна и подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА