Last news in Fakti

12 Април, 2016 22:32 3 064 0

Разкриха схема за нелегални доставки на горива

  • разкриха-
  • схема-
  • нелегални-
  • горива

Количеството задържано гориво е 30 000 литра, а предотвратената щета за бюджета е в размер на над 20 000 лева

Разкриха схема за нелегални доставки на горива - 1

Схема за нелегални доставки на горива беше пресечена от служители на Митница Русе при проверка на влизаща в страната автоцистерна с полски регистрационни номера, съобщиха от Агенция „Митници“.

Превозното средство е пътувало от Чехия за България с документи за превоз на смазочни масла. В тях е посочено, че изпращач на стоката е дружество в Чехия, а като получател е вписана фирма от Литва. Според документите петролните продукти трябвало да бъдат разтоварени в склад в Южна България.

При въвеждането на стоката в страната митническите служители на ГКПП Дунав мост са поискали от водача да предостави задължителни по ЗАДС придружителни документи, удостоверяващи плащането, начисляването или обезпечаването на акциза за превозвания нефтопродукт. След като станало ясно, че такива документи липсват, както и че няма данни за горивата в митническите регистри, стоката да е насочена към данъчен склад, а превозваният продукт и автоцистерната са задържани в Митница Русе. Взети са проби за лабораторен анализ. Резултатите от експертизата показват, че влизащият в страната петролен продукт не е смазочно масло, както е посочено в документите, а дизелово гориво.

На шофьора на товарния автомобил, полски гражданин, е съставен акт за установяване на административно нарушение. Количеството задържано гориво е 30 000 литра, а предотвратената щета за бюджета е в размер на над 20 000 лева.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА