Last news in Fakti

20 Април, 2016 23:30 1 595 0

Хванаха 21 т контрабандно пилешко месо

  • хванаха-
  • контрабандно-
  • пилешко-
  • месо-
  • бабх
Хванаха 21 т контрабандно пилешко месо - 1
Снимки: МВР

В рамките на операция за последващ фискален контрол е предотвратено контрабандно разпространяване на българския пазар на 21 000 кг замразено пилешко месо, съобщиха от МВР.

Действията са осъществени под координацията и ръководството на Междуведомствения координационен център за противодействие на контрабандата и контрол на движението на рискови стоки и товари (МКЦПККДРСТ) при ГДБОП.

Хванаха 21 т контрабандно пилешко месо

На 18 април, по предварителен план за извършване на проверки на стоки с висок фискален риск, съвместни екипи на „Икономическа полиция“ при ОДМВР-Русе и мобилни екипи на Дирекция „Фискален контрол“ към НАП спрели за проверка непосредствено след ГКПП „Дунав мост“ Русе товарен автомобил с българска регистрация. Шофьорът Д.И. декларирал пред контролните органи, че превозва храна за животни от пилешко месо. Стоката е обезпечена, на превозното средство е поставено техническо средство за контрол (ТСК).

При разтоварването в района на Пазарджик, в присъствието на контролни органи от НАП, Българска агенция за безопасност на храните и „Икономическа полиция“-ОДМВР Пазарджик, е установено, че превозваната стока е пилешко месо (бутчета) с произход Полша. По случая е образувана предварителна проверка, предстои материалите да бъдат докладвани в Районна прокуратура-Пазарджик.

Хванаха 21 т контрабандно пилешко месо

Служителите на НАП са наложили предварително обезпечение - предварително плащане на данъчни вземания в размер на 30 % от стойността на внесената стока, а по отношение на фирмата-получател е започнато ревизионно производство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА