Last news in Fakti

12 Юни, 2016 18:12 4 488 2

Какво се краде от Северната скоростна тангента?

Става дума 38 шумозащитни пана за 7 000 лв. Никой не знае къде се намират

Какво се краде от Северната скоростна тангента? - 1

38 шумозащитни пана са откраднати от новоизградената Северна скоростна тангента на София. Кражбата е за над 5000 лева, а щетите за държавата - за близо 7000 лева. съобщиха в съвместна пресконференция от мястото на престъплението председателят на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров и директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов.

Какво се краде от Северната скоростна тангента?

 „За съжаление, продължават кражбите на съоръжения на пътя. И ако в случая става дума за шумозащитни пана, то често се крадат мантинели и знаци, които престъпления могат до доведат до фатален край при инциденти", каза председателят на УС на АПИ инж. Лазар Лазаров.

Той уточни, че за първи път шумоизолиращите платна са обект на кражба, но през последните години са извършвани посегателства върху птицезащитни мрежи, мантинели, пътни знаци и табели. „Тези кражби са нанесли щети за милиони левове на държавата. За тази година загубите са за над 250 000 лева до момента, а за миналата година  - над милион и половина, като са откраднати са 1 километър мантинели и над 500 знака“, посочи инж. Лазаров.

Какво се краде от Северната скоростна тангента?

През 2014 г. са откраднати около 5 км еластични огради, които са на стойност близо половин милион лева.

Откраднатите панели са открити в каруцата на 26-годишен мъж, от ромски произход. Той обяснил на органите на реда, че ще предаде откраднатото на вторични суровини, за което би получил 30 лева.

„Задържаният е криминално проявен, задържан е за кражби и хулиганство" , уточни директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов. Той допълни, че освен на бдителни граждани полицията разчита и на камерите за видеонаблюдение, на  патрулите на охранителна и пътна полиция, както и на собствениците на пунктове за вторични суровини.

Старши комисар Маринов припомни, че има разкрити престъпления и по сигнали от собствениците на пунктове и че може да се стигне до отнемане на лиценза на някой, който укрива подобно престъпление.

Какво се краде от Северната скоростна тангента?

По същото време премиерът Бойко Борисов инспектира строежът на възела на Северната тангента с Ломско шосе. Не е известно кога ще е готова връзката на съоръжението с Илиянци и Требич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 9th

    1 0 Отговор
    РЕШЕНИЕТО Е ЯСНО, НО НЯМА ПОЛИТИЧЕСКА ВОЛЯ да бъде изпълнено :

    1. Пълна забрана за изкупуването на вторични суровини, преди всичко метали и пластмаси.

    2. Пълна забрана за движение на каруци в рамките на Околовръстното, по самото Околовръстно, по магистралите и първокласните пътища.

    Коментиран от #2

  • 2 beden ciganin

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "9th":

    това не е решение което предлагаш а да не кажа че е неизпълнимо
    по лесно е да има постоянни проверки на пунктовете и камери свързани директно с полицията и при всяко съмнително желязо или пластмаса просто да се подава сигнал виждат на камерите какво е и ако е от пътни съоръжения веднага да се праща патрул и да се хваща извършителя
    точно за седмица всички цигани ще се научат че ги хващат и няма повече гювеч и ще спрат да крадат знаци и пътни съоръжения
    а предложението ти е неизпълнимо тъй като вторичните суровини са ново начало за много от материалите които се предават там най малкото евросъюза ще ни погне за това и ще отнесем невъобразими за теб глоби