Last news in Fakti

13 Юни, 2016 15:52 1 568 0

Арест след побой пред дискотека

  • дискотека-
  • побой-
  • арест-
  • охранител

Задържан е 25-годишен охранител на заведението

Арест след побой пред дискотека - 1

Задържан е един от охранителите на дискотека в Пазарджик за побой над мъж, съобщиха от МВР.

Сигнал за инцидента бил получен в неделя 4.30 ч. на телефона за спешни повиквания 112.

Незабавно на мястото са пристигнали екипи на РУ-Пазарджик, което установили 32-годишния цот Пазарджик в безпомощно състояние в централната градска част. Изяснено е, че той е бил с компания в близката дискотека, когато бил помолен да напусне заведението поради приключване на работното време. Между него и охранителите възникнало спречкване, като разпрата продължила и отвън пред заведението. Там обаче му е нанесен побой. С черепно-мозъчна травма, той е настанен в МБАЛ-Пазарджик.

Екипи на охранителна и криминална полиция незабавно са установили всички присъстващи на случилото се. Образувано е полицейско производство. В хода на разследването е задържан 25-годишен охранител, работещ в дискотеката. Иззети са видеозаписи от заведението и намиращите се наблизо търговски обекти Действията по документиране на случилото се продължават.

От ОДМВР-Пазарджик уточняват, че през май месец е извършвана проверка на същата охранителна фирма. Инспекцията е проведена от представители на отдел „Охранителна полиция” в Главна дирекция „Национална полиция” и ОДМВР-Пазарджик. Установени са общо 7 нарушения, като повечето от тях са свързани с пропуски при воденето и съхраняването на документи за охранителния състав.

При една от проверките на място охранител на обект не е носил задължителната идентификационна карта. В друг случай полицаите са констатирали манипулиране на датата върху свидетелството за съдимост на охранител. Тъй като има данни за подправяне на официален документ, материалите ще бъдат предадени на РУ-Пазарджик за проверка и евентуално образуване на полицейско производство.

Тази седмица управителят на фирмата е призован в ГД „Национална полиция”, където да бъде запознат с резултата от проверката на охранителната фирма и да му бъде съставен акт за установяване на административно нарушение.

Прокуратурата също разследва случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА