17 Юни, 2016 14:09 3 312 6

Престрелката в Слънчев бряг заради територия на доходи от престъпна дейност

  • сотир цацаров-
  • престрелка-
  • слънчев бряг-
  • територия на доходи-
  • престъпна дейност-
  • димитър желязков-
  • митьо-очите
Престрелката в Слънчев бряг заради територия на доходи от престъпна дейност - 1
Снимка: БТА

Престрелката в курорта "Слънчев бряг" на 8 юни е предизвикана от спор за територия, която е източник на солидни доходи от престъпна дейност. Това каза днес на пресконференция в Бургас главният прокурор Сотир Цацаров.  До момента няма задържани от групата на Димитър Желязков – Очите.

Но срещу още двама души са повдигнати обвинения за престрелката в курорта. В опит за убийство на несебърския наркобос Димитър Желязков са обвинени Георги Иванчев и Радослав Димитров. Иванчев и Радославов са произвели изстрели срещу Желязков и са го уцелили.

Георги Михайлов Иванчев е привлечен като обвиняем затова, че с огнестрелно оръжие, пистолет "Макаров" с изтрити номера, произвеждайки три изстрела, насочени към тялото на Димитър Желязков по жизнено-важни органи, се е опитал да умъртви Димитър Желязков, Радослав Веселинов Димитров, който на същата дата и при същият инцидент, също е направил опит да умъртви Димитър Желязков, каза Цацаров.

Георги Иванчев е стрелял с пистолет "Макаров" със заличени номера. Произвел е три изстрела към Димитър Желязков-Очите.  Куршумите попаднали в гърдите и един в коремната област, съобщи заместник-главният прокурор Борислав Сарафов. Задържаните Иванчев и Димитров са от групата на криминално проявения Божидар Кузманов.

Радослав Димитров също е стрелял срещу Димитър Желязков-Очите. Произвел е три изстрела, които попаднали в лявото и дясното му рамо. Единият от куршумите е проникнал в белия дроб, друг е засегнал десния му долен крайник.

Към този момент обвиняемите стават трима. Припомняме, че час след престрелката на 8 юни, бе задържан Тодор Славов. Той е обвинен в убийството на охранителя на Димитър Желязков - Александър Александров. По-късно днес Славов ще обжалва наложената му от съда постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Екип от Върховната прокуратура, 25 оперативни работници, 10 полицаи и 15 експерти работят по случая с престрелката в Слънчев бряг, каза главният прокурор Сотир Цацаров.

До момента са извършени 15 огледа на местопроизшествие, разпитани са 84 свидетели, 10 са обиските, претърсванията и изземванията са седем, назначените експертизи са 37 като за краткия срок са изготвени шест от тях.

 На журналистически въпрос дали разследващият полицай от РПУ "Слънчев бряг" Иван Христов е имал контакти с Димитър Желязков-Очите, Цацаров каза, че въпросният полицай е в болнични и не е задържан. Пристигнаха прокурори от София, които са проверили работата на Иван Христов. Взето е решение неговият щат в РПУ "Слънчев бряг" да бъде закрит. Има и издадена заповед за това от директора на ОД на МВР - Бургас, комисар Калоян Калоянов. Полицейският служител Иван Христов ще бъде преместен на работа в Бургас. Мерките няма да свършат с това, каза Цацаров.

Във връзка с атентата на бургаското летище преди четири години главният прокурор Сотир Цацаров заяви, че до 15 юли трябва да бъде изготвен обвинителният акт по случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    3 0 Отговор
    Повече от ясно е че над бандата на Очите има държавен чадър! Ако те не бяха дошли 30 -40 човека нагло да демонстрират безнаказаност , да бият за респект щеше ли да има престрелка? Истинските виновници са те! Те ще продължават да дерибействат и това е сигурно,защото са купили или уплашили тези които трябва!

    Коментиран от #6

  • 2 добри

    4 0 Отговор
    Цацаров и Митьо Очите работят за една и съща мафия , казва се ДС на БКП . Те присвоиха всичко в България и си правят каквото поискат . Сега една неизбежна отбрана я извъртат опит за убийство .
    За такива Левски е казал : Смърт, смърт,смърт .
  • 3 аз мислителя

    3 0 Отговор
    НЕ е верно! заради едно паркомясто е !!! хахааа
  • 4 хахо 1

    3 0 Отговор
    Абе тва е махленска кавга, сблъскали се пред асаньора и после се скарали за паркомясто.
    Там зета, кума, на баба му хвърчилото, пуснали и го да лети ама нямало вятър.
  • 5 Змей Горянин

    1 0 Отговор
    Вместо да насметат тази мутрееща се сган, полицаите са в кюпа заедно с тях, и какво още има да ни излъже Цацаров, че и прокурорите ли му са света вода ненапита?!
  • 6 вооооо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    по скоро уплашили,защото в МВР работят само страхливи,които мислят че пагона ги пази.