Last news in Fakti

6 Юли, 2016 11:07 2 358 0

Откриха злато за над 60 000 лв. в слиповете на двама мъже

  • злато-
  • слипове-
  • мъже
Откриха злато за над 60 000 лв. в слиповете на двама мъже - 1
Снимки: Агенция Митници

Контрабандно пренасяни златни бижута откриха и задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция „Митници“.

Накитите са намерени в бельото на двама мъже, пътуващи от Турция за България с лек автомобил „Mercedes E 200“с пазарджишка регистрация.

Въпреки че шофьорът на автомобила и двамата му спътници не са декларирали стоки, валута и валутни ценности, превозното средство е селектирано за щателна проверка. При извършения личен преглед, в бельото на шофьора и единия от спътниците му, са открити общо 1,152 кг златни бижута.

От бельото на единия мъж с инициали са извадени три найлонови пакетчета с общо 291 бижута, сред които 125 синджира, 69 чифта обеци, 46 медальона, 42 пръстена и 9 гривни.

Според направената експертиза накитите с общо тегло 924 грама са от 14-каратово злато и са на стойност 51 744 лева.

От бельото на шофьора пък, са извадени 41 бижута с общо тегло 228.50 грама от 14 -каратово злато на стойност 12 796 лева.

Откриха злато за над 60 000 лв. в слиповете на двама мъже

Откритите бижутата, автомобилът и единият от нарушителите, 54-годишен български гражданин с инициали, са задържани. Срещу него е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

Само преди два дни митническите служители на МП Капитан Андреево откриха в бельото на българска гражданка 50 златни накита с общо тегло 255 грама на стойност 14 280 лева.

Благородният метал е особено атрактивна инвестиция, след като цените му през последните дни достигнаха няколко годишен връх.

От началото на годината до сега цената на златото се е повишила с рекордните 25 %, а водещите финансови институции прогнозират, че тенденцията ще се запази и през следващите 18 месеца.

Откриха злато за над 60 000 лв. в слиповете на двама мъже


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА