Last news in Fakti

5 Август, 2016 13:06 1 923 1

Златни бижута, укрити в чанта с чушки

  • златни-
  • бижута-
  • укрити-
  • чанта-
  • чушки

Откриха митническите служители на МП Капитан Андреево

Златни бижута, укрити в чанта с чушки - 1
Снимка: Митници

Контрабандно пренасяни златни бижута задържаха служители от мобилна митническа група на МП Капитан Андреево. Ценностите са били пренасяни от румънска гражданка, влизаща в страната от Турция с автобус, пътуващ по редовната линия Истанбул -Букурещ. 

Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. Пред митническите служители дамата заявила, че няма нищо за деклариране. При последвалата проверка, между багажа на пътниците, е открита чанта с червени чушки, собственост на румънската гражданка. След преглед на съдържанието на чантата, между чушките, са открити изделия от жълт метал. Митническите служители са открили общо 102 медальона, пръстена, синджира, гривни и обеци. Направената експертиза от  вещо лице  е установила, че златните бижута са с общо тегло 367.30 грама и са на стойност 20 038 лева. Златните бижута са задържани и подлежат на отнемане в полза на държавата, според разпоредбите на Валутния закон. На нарушителката е съставен акт за нарушение на Валутния закон. За обезпечаване на евентуални вземания по съставения акт  е иззета и сумата от 500 евро.

Ден преди това митническите служители на МП Капитан Андреево задържаха 137.70 грама златни бижута на стойност 8 262 лева, в бельото на дама, българска гражданка, влизаща в страната от Турция. Рекордно количество златни бижута за над 700 000 лева, укрити по телата на четирима мъже, бяха открити от митническите служители, при друг случай от края на миналата седмица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Про

    0 0 Отговор
    Много ми е Любопитно след като се конфискуват Бижутата къде ще попаднат ...???