19 Август, 2016 09:11 3 454 2

Мексикански полицаи екзекутирали 22 в Мичоакан

  • мичоакан-
  • екзекутирани-
  • наркокартел-
  • мексико-
  • разследване-
  • полиция-
  • човешки права

Случаят от 2015 г. е разследван от Мексиканската комисия за правата на човека

Мексикански полицаи екзекутирали 22 в Мичоакан - 1
Снимка АП/БТА

22 души са били екзекутирани от федералната полиция в Мексико, по време на конфронтация в ранчо в западната щата Мичоакан миналата година. Това съобщи национална комисия за правата на човека в страната.

Комисията е разследвала сблъсъците, в които общо 42 заподозрени членове на наркокартел и един полицейски служител, са били убити в ранчо в град Тануато през май 2015 г.

Тогава мексиканското правителство обяви, че при сблъсъците не е имало нарушения на човешките права. Инцидентът бе сметнат за част от нарковойните, които се водят в региона и отговорни за убийствата са членове на местни картели, борещи се за власт и територия.

По онова време полицейските служители съобщиха, че жертвите най-вероятно са членове на един от картелите.

По време на разследването си, Комисията е установила, че 40 души са били застреляни, един е загинал при пожар, а друг е бил прегазен.

Разследването е показало още, че най-малко двама от убитите са били изтезавани от служители на реда, а част от телата са били преместени на различни места и в ръцете им е било поставено огнестрелно оръжие.

Мичоакан се превърна в сцена на насилие и жестокост, заради съперничеството между местните наркокартели.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 некойси

    0 0 Отговор
    До някъде ги разбирам, при съдебна система работеща на принципа на нашата ще бъдат на свобода след броени дни, и най-вероятно ще се разправят със семействата на арестувалите ги полицаи.
  • 2 незнайко

    1 0 Отговор
    Така трябва да се действа, докато не се променят нещата.