Last news in Fakti

19 Октомври, 2011 10:06 1 258 0

33 флакона с ботокс задържаха митничари

  • агенция митници-
  • митничари-
  • ботокс
33 флакона с ботокс задържаха митничари - 1
Снимка: Агенция Митници

33 шишенца BOTULAX 100 units задържаха митническите инспектори от Митница Аерогара София. Препаратът, който се използва за запълване на бръчки, е открит при сканирането на багажа на 45-годишен български гражданин. Той пристигнал с директен полет от Бейрут и преминал през зелен коридор „Нищо за деклариране”. При сканирането на багажа му обаче митническите служители видели голям брой шишенца като за лекарства и преминали към щателен митнически преглед. Мъжът обяснил, че 33-те флакона съдържат вид ботокс, който той пренасял за трето лице. На въпрос защо не е декларирал стоката, пътникът обяснил, че това са мостри,  съобщиха от Агенция Митници.

Според изискванията на митническото законодателство мострите се третират различно от другите стоки. В повечето случай те са с нулева ставка за мито, но това не ги освобождава от деклариране, обясняват експерти.

На пазара този тип препарати се продават на средна цена от 150 долара за унция, което е 33 по-малко количество от задържаното на Митница Аерогара София.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА