Last news in Fakti

19 Октомври, 2011 10:11 1 391 0

Предотвратиха контрабанда на текстилни изделия

  • контрабанда-
  • текстил-
  • митници-
  • митничари
Предотвратиха контрабанда на текстилни изделия - 1
Снимка: Архив

Контрабанда на над 2000 текстилни изделия предотвратиха митнически служители от Свиленград , съобщиха от Агенция „Митници”.

При проверка на камион, пътуващ от Турция през България до Молдова, дежурните митничари от Капитан Андреево установили, че съдържанието на товара се разминава с това в описаните документи. Освен декларираните 46 вида текстилни стоки, разпределени в 640 пакета, митничарите установили, че се превозват още 2173 недекларирани текстилни изделия - панталони, ризи, рокли, сака, якета, колани, мъжки чанти и др. За тях е съставен акт по Закона за митниците и е наложена глоба в размер на 13 940 лв.

Водачът на товарния автомобил – 28-годишен молдовски гражданин, е заплатил глобата, както и 3240 лв., което представлява част от стойността на задържаната стока. Така въз основа на споразумение по чл. 229а от ЗМ в държавния бюджет са постъпили над 17 000 лева. Освен бързата реализация на приходи, законовата възможност за сключване на споразумения спестява на митническата администрация разходите по съхранение на задържаните стоки, чиято успешна реализация след време е под въпрос.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА