Last news in Fakti

14 Септември, 2016 11:22 7 258 8

Хванаха иманяр

  • хванаха-
  • иманяр
Хванаха иманяр - 1

46-годишен мъж е задържан при извършване на незаконни разкопки в НИАР “Мадара”, съобщиха от ОДМВР-Шумен.

Той е бил забелязан от полицейски служители малко след 17.30 часа вчера. Мъжът от село Мадара бил оборудван с металотърсач, кирка и лопата. Веднага след  това е предприето претърсване в дома му в гр. Каспичан, където са открити около 200 различни вещи, голяма част от тях монети с вид на културно-исторически ценности.

Всички намерени предмети са иззети, назначени са експертизи. За извършените без разрешение теренни археологически разкопки мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен.

За престъплението е започнато досъдебно производство. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мнзле

    1 0 Отговор
    Боже, тие т**аци по-добре да хващат убийци и изнасилвачи и да пазят граждани от поган от юга, отколкото да съдят човека, че си търси монети под земята. Тези монети или ще изгният под земята, или човека ще си има пари за прехрана... къде е престъплението ?!
  • 2 НЕГОДНА ПОЛИЦИЯ

    0 0 Отговор
    Абе да ви по.раната полиция ! ЦИГАНИТЕ ПРАВЯТ КАКВОТО СИ ИСКАТ И НИЩО НЯМА ЗАКОНИ ЗА М...ЛИТЕ А? СКОРО ВРЕМЕ ТРЯБВА ДА ЗАЛАЕ НЯКОЙ КАЛАШНИК ПО НЯКОЯ ПАТРУЛКА ЦИГАНСКА !
  • 3 909 БЪЛГАРИЯ

    0 0 Отговор
    ЦИГАНИТЕ ГИ БИЯТ И НИЩО НЕ ИМ ПРАВЯТ !И НИЕ БЪЛГАРИТЕ ЩЕ ГИ БИЕМ И НАС ДА НЕ НИ ЗАКАЧАТ !!!
  • 4 No comment

    0 0 Отговор
    В цивилизованите държави металдетектинга е поощрявано хоби, с добри възнаграждения. В България може да си купите метал детектор, но реално по закон, не можете да го използвате даже в собствената си градина. Веднага сте най-големия иманяр,престъпник.Защо в богати държави като Англия,Германия, Франция, Швейцария, Швеция металдетектинга е разрешено, а при нас куца отвсякъде никой не знае. Законът трябва да се промени.
  • 5 дядоЯго

    0 0 Отговор
    четете закона-там пише какво е забранено.....
  • 6 150916

    0 0 Отговор
    Какво ги бърка-търси,намира.Голяма работа.Смешните археолози не си мърдат пръста,само вземат пари ей така от никъде за нищо.Хора живеят по подлезите-за тях няма за парче хляб, пък за тъпите им музеи милиони се харчат.И сега ще се правят на загрижени за националното наследство лицемерите...
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 peci

    0 0 Отговор
    Полицията пак отчете дейност!!!