18 Октомври, 2016 12:46 1 512 0

Маринова остава окончателно в ареста за убийството на 13-годишната Александра

  • александра-
  • ивалена маринова-
  • ареста-
  • убийството
Маринова остава окончателно в ареста за убийството на 13-годишната Александра - 1

Ивалена Маринова, привлечена като обвиняема за грабеж, извършен в съучастие и придружен с убийството на 13-годишната Александра от Провадия ще продължи да пребивава в следствения арест. Днес състав на Варненския апелативен съд потвърди като законосъобразно определение на Окръжен съд Варна (ВОС) от миналата седмица, с което е било отказано изменение в по-лека на процесуалната й мярка за принуда.

Пресслужбата на Апелативен съд Варна припомня, че 19-годишната Ивалена и 20-годишният й приятел Красимир Тодоров са в ареста от месец април тази година. Те бяха уличени за престъплението, довело да гибелта на момичето. След близо месец издирване, тялото на 13-годишната Александра беше намерено в бившия ловен дом в Провадия. Ивалена е била привлечена като обвиняема за тежко, умишлено престъпление през месец август. Законът наказва грабежа, придружен с убийство с „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен без замяна.

Днес Варненският апелативен съд представи на страните приобщена по делото кореспонденция между двамата обвиняеми. Според защитата на Маринова няма доказателства, че писмото е писано от Ивалена, но това е доказателство, което ще бъде изследвано и ценено при гледане на делото по същество. Втората съдебна инстанция сподели напълно основанията на ВОС, с които е бил потвърден арестът на обвиняемата.

Събраните при разследването доказателства - свидетелските показания, обясненията на обвиняемите и назначените експертизи, водят и този съд до обоснованото предположение, че Ивалена е съпричастна към престъплението. Тройна комплексна съдебно медицинска експертиза е посочила в заключението си, че убийството на момичето е било извършено чрез удушаване, в което са участвали едно или две лица. Няма данни или факти, които да мотивират съда за изменение на мярката за неотклонение.

И за този съд е реална опасността Маринова да се укрие или да извърши друго престъпление. Фактът, че майката на Ивалена била готова да я приеме в своя дом, не е гаранция, че обвиняемата няма да се отклони от наказателно преследваме.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава ареста на Ивалена Маринова, обвиняема за грабеж на златни накити, извършен в съучастие и придружен с убийството на 13-годишната Александра от Провадия не подлежи на обжалване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА