Last news in Fakti

14 Април, 2016 09:35, обновена 14 Април, 2016 21:23 3 950 7

Повдигнато е обвинение на 19-годишен младеж за убийството на Александра

  • александра-
  • провадия-
  • убийство-
  • обвинение-
  • 19-годишен-
  • младеж

Обвинението е за убийство, като основният мотив е бил грабеж на златни накити

Повдигнато е обвинение на 19-годишен младеж за убийството на Александра - 1

19-годишен младеж е задържан за убийството на Александра Сивриева от Провадия, заяви на извънредна пресконференция днес окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров. Той уточни, че вчера следобед на 19-годишния Красимир Т. е повдигнато обвинение за убийство, като основният мотив е бил грабеж на златни накити. Той е направил самопризнания.

По думите му наказанието за това престъпление е лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Владимир Чавдаров съобщи още, че като съпричастни по случая са задържани още две лица – жена и младеж.

"Назначени са множество експертизи, които се извършват към момента. Извършва се и оглед за евентуално изнасилване", допълни той.

На пресконференцията бе съобщено още, че според аутопсията, удушаване е причина за смъртта на 13-годишната Александра. На този етап обаче съдебните медици все още работят по установяване на това дали момичето е било изнасилено.

Чавдаров каза още, че съдебните медици дават времеви период за смъртта на Александра, съвпадащ с изчезването на жертвата. Според тях престъплението е извършено там, където е открито тялото.

В момента се търсят златните накити, които са били откраднати от убитата.

Факти.бг припомня, че трима души бяха задържани за убийството на Александра в Провадия. Това са Красимир и Ивилина Станеви и Ахмед Обретенов, родственик на Красимир.

Младата двойка Станеви дели двор с бабата на убитото момиче. Семейството живее в крайна бедност и очаква бебе. Престъплението е извършено с цел грабеж. В деня на изчезването си Александра е носила златни бижута, които не са открити. В деня след убийството в дома на Станеви са открити фактури за мобилни телефони и други вещи.

Момичето беше обявено за издирване преди три седмици. Тялото му беше открито преди два дни в изоставена сграда в града. От прокуратурата потвърдиха, че става въпрос за умишлено убийство.

Очаква се да станат ясни и резултатите от аутопсията на детето. Днес от Германия се прибира и бащата на момичето. По-рано, той обяви, че е получил обаждане с искане за откуп, в замяна на който щял да получи дъщеря си невредима.

Не вярвам, че тялото, което са намерили, е на Александра, каза майката на момичето пред bTV.

Тя каза, че няма информация тримата родственици, за които се говори, че са задържани, да са извършили деянието. По думите ѝ семейството не е имало проблеми с тях и не може да си обясни как ще са го направили.

Не съм имала интриги, нито аз, нито баща ѝ. Не мога да кажа кой е виновен, искам да се разследва и който го е направил, да му дадат смъртна присъда, не затвор. Моето дете не е животно да го удушат, каза майката.

Тя обаче добави, че не са я викали на разпознаване. Оставало да се направи още една експертиза и днес щели да я повикат да прибере тялото. Според описанието обаче, намереното момиче имало татуировка и по-големи гърди, затова майката не вярва, че това е Александра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дададасасддасд

    1 0 Отговор
    Убийците най-вероятно са от ЦИГАНСКИ ПРОИЗХОД! Поредното убийство на момиче, тенденцията е да се увеличават подобни престъпления!
    Новите българи нямат милост!

    Мир на праха му на детето, а изверга на БЕСИЛОТО!
    СМЪРТ ЗА ТАКИВА ИЗРОДИ и нищо друго!

    Коментиран от #2

  • 2 Краси

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "дададасасддасд":

    Доколкото мернах майката и една от лелите на момичето по някоя от телевизиите, да ти кажа, не ми се видяха да са руси, със сини очи, а и изговарят някои звуци доста гърлено и с "по-особена" интонация.
  • 3 Toko

    0 0 Отговор
    Циганска идилия-колкото по-малко,толкова по-добре!
  • 4 arbo

    0 0 Отговор
    ДО 1
    А убитата от какъв произход е?
  • 5 просто човек

    0 0 Отговор
    Токо, арбо, думи нямам!
    Вие нормални ли сте?

    Убито едно ДЕТЕ!
    И няма никакво значение дали е циганче, турче или българче!!!

    (и да ви припомня - проф. Чирков, лекарят, също е от цигански произход .....но всъщност надали знаете кой е ...
  • 6 abv

    0 0 Отговор
    които серадва дамусевръща по още пожесток начин
  • 7 Свободен човек

    0 0 Отговор
    Срам ме от подобни коментари ( Токо, Арбо, Краси)!