Last news in Fakti

15 Април, 2016 12:28 1 850 0

Задържаният за убийството на Александра остава в ареста

  • александра-
  • красимир тодоров-
  • убийство-
  • остава-
  • ареста-
  • задържан

Пред съда той каза, че съжалява и че го е направил заради златните накити

Задържаният за убийството на Александра остава в ареста - 1

Варненският окръжен съд определи най-тежката мярка за процесуална принуда „задържане под стража“ спрямо Красимир Тодоров, привлечен на 13 април като обвиняем за грабеж и убийство на 13-годишната Александра от Провадия.

Пред съда Тодоров каза, че съжалява и че го е направил заради златните накити. 

„Искам да кажа, че съжалявам за грабежа, който съм направил, и искам просто да помогна на приятелката ми и да съм под домашен арест, като се явявам винаги, когато ме повикат“, заяви Красимир на съдебното заседание.

Съдът счете, че от събраните до момента доказателства по делото - обяснения на обвиняем и на неговата приятелка, протоколи за огледи на местопроизшествие, разпити на свидетели, протоколи за доброволно предаване и други, може да се направи обосновано предположение, че той е извършил престъпленията, за които са му повдигнати обвинения. Ако е на свобода съществува реална опасност да се укрие, тъй като не е с постоянен адрес и пребивава на адреса в Провадия от няколко месеца, аргументира се съдът. Красимир е обвинен в извършването на тежко умишлено престъпление, за което е предвидено наказание лишаване от свобода от петнадесет до двадесет години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна, което също бе основание за определяне на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на ВОС може да бъде обжалвано в 3-дневен срок от днес, като заседанието на Апелативния съд е насрочено за 19 април от 10 часа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА