Last news in Fakti

28 Октомври, 2011 12:43 2 513 1

Ангел Рашков в ареста, остана без книжка

  • рашков-
  • ангел рашков-
  • рашкови-
  • книжка-
  • коли

Внукът на Кирил Рашков имал фалшива диплома

Ангел Рашков в ареста, остана без книжка - 1
Една от къщите на фамилия Рашкови в Катуница - Снимка: БГНЕС

 

Свидетелството за управление на МПС на внука на Кирил Рашков – Ангел, бе отнето повторно от служителите на сектор “Пътна полиция” – Стара Загора.

Причината – при проверка контролните органи констатирали, че представеният от него документ за завършено образование е неистински. Той е издаден през 2008 г. от основно училище в Раднево, но полицаите установили, че 20-годишният младеж никога не е учил там, съобщиха от полицията.

Проверката е осъществена в резултат на искането на Рашков за връщане на свидетелство му за управление на МПС, отнето от служителите на сектор “Пътна полиция” – Пловдив за шофиране след употреба на алкохол с концентрация до 1,2 промила, след като вече е бил санкциониран за подобно нарушение по административен или съдебен път. 

Въз основа на съдебното решение на Пловдивския районен съд, издаденото наказателно постановление за налагане на глоба в размер на 1 300 лв. и лишаване от право да управлява МПС за срок от 16 месеца, както и втората глоба в размер на 300 лв. спрямо него, се отменят. 

Ангел Рашков – с адресна регистрация в Стара Загора, но пребиваващ в Катуница, поискал от сектор “Пътна полиция” – Стара Загора отнетата книжка да му бъде върната, но в резултат на изяснените обстоятелства за неистинността на свидетелството за основно образование, му е връчена Заповед за прилагане на принудителни административни мерки, свързани с изземване на шофьорската книжка. 

20-годишният Ангел Рашков е задържан в срок до 24 часа, като по случая е образувано досъдебно производство.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Lu4o

    0 0 Отговор
    Смърт за този циганин!