Last news in Fakti

23 Ноември, 2016 10:19 2 028 2

Политици и полицай замесени в педофилска мрежа в Норвегия

  • норвегия-
  • педофили

Нарушителите са се срещали в интернет и са използвали криптирана връзка за защита на анонимността си

Най-малко 20 души са били арестувани в Норвегия по обвинение в педофилия, предаде Би Би Си. Сред задържаните има юристи, икономисти и дори начална учителка. Според някои доклади в списъка с арестуваните попадат още политици и полицейски служител.

Тридесет и един души също са в процес на разследване, заяви заместник-началникът на норвежката полицията Гунар Флойстад.

"Това не е единичен случай, говорим за цяла поредица, която ние разследваме от дълго време", заяви той, цитиран от вестник Aftonbladet.

Според разследващите органи в Осло повечето от заподозрените са добре образовани и притежават солидни компютърни умения.

Полицията е конфискувала около 150 терабайта материали, разкриващи много форми на насилие над деца. Участниците в мрежата са се срещали в интернет и са използвали криптирана връзка за защита на тяхната анонимност.

Норвежки таблоиди съобщават, че сред разследваните има и полицай. Неговият дом е обискиран, но мъжът не е арестуван.

В списъка фигурират и двама бивши или настоящи политици, съобщава в. Tidens Кrav, но без да дава повече подробности.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХАСАН

    0 1 Отговор
    До Диди...нали питаше къде са 10 000 безследно изчезнали бежански деца в Евррпа. Ей го те са при педофили или са продадени за органи!!

    Коментиран от #2

  • 2 Лупи

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "ХАСАН":

    Така е, Хасане! А къде са ония които лапат луди пари на разни министерски депутатски канцлерски комисарски президентски постове, които вместоо да гласуват смъртно наказание за трафиканти на органи и отвличащи за проституция си лапат пачките задкулисно без да се интересуват откъде им идват пачките? Те къде са? На постовете, естественно! Затова казвам - тук на власт няма БЪЛГАРИ, пък в ЕС да не говорим какви ни управляват... Ако имаше на поста и един като Кубрат и Тервел, джосега повечето трафиканти и политици щяфа да са мъртви, заради престъпленията си. И аз не харесвам убийствата, нито джихадисти нито империалисти. Но много ме радва да видя някой изнасилвач, трафикант на органи жив нарязан с трион за клони! тжова не са хора, това са изроди. Но и политиците които ги толерират - също са изроди, макар и с бели ръкавички.